Головна Новини Світ Європа У Молдові Конституційний суд заборонив проросійську партію "Шор"
commentss НОВИНИ Всі новини

У Молдові Конституційний суд заборонив проросійську партію "Шор"

Конституційний суд Молдови заборонив партію "Шор" у країні. Керівник партії отримав 15 років в'язниці.

19 червня 2023, 15:45
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Конституційний суд Молдови 19 червня виніс рішення щодо партії "Шор" та заборонив її діяльність. Члени суду дійшли висновку, що проросійська партія порушила принципи у Конституції Молдови. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання News Maker.

У Молдові Конституційний суд заборонив проросійську партію "Шор"

Керівник партії "Шор" Ілан Шор. Фото з відкритих джерел

Молдовський уряд подав запит до Конституційного суду, який мав на меті перевірити діяльність партії "Шор". Рішення про заборону проросійської партії було прийнято відповідно до положень Конституції.

"Партії, цілі чи діяльність яких спрямовані проти принципів правової держави, суверенітету, незалежності та територіальної цілісності Республіки Молдова є неконституційними", — йдеться у четвертого пункту 41 статті Конституції Молдови.

Голова КС Ніколає Рошка вказав, що партія припиняє свою діяльність з моменту винесення рішення суду, яке неможливо оскаржити.

"Жоден із документів цієї партії, ухвалених після винесення рішення, не має юридичної сили. Міністерство юстиції має сформувати комісію з ліквідації партії "Шор", — вказує Рошка.

Таким чином депутати партії "Шор" продовжать користуватись мандатом, однак як незалежні обранці, без змоги доєднатись до іншої фракції у парламенті.

Нагадаймо, що партією "Шор" керував молдовський проросійський політик Ілан Шор, який утік з Молдови у 2019 році через корупційний скандал. 13 квітня Шора засудили до 15 років заочно. Дружиною Шора є російська співачка Жасмін, яка давала концерти у Донецьку та Луганську.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, про новий закон у Молдові через можна потрапити до в'язниці за фейковий акаунт в соцмережах.

Також "Коментарі" писали, що резидентка Молдови поставила в незручне становище Віктора Орбана.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини