Головна Новини Світ Європа У Німеччині невідомою речовиною отруїлися працівники університету: що говорять у поліції
commentss НОВИНИ Всі новини

У Німеччині невідомою речовиною отруїлися працівники університету: що говорять у поліції

Семеро працівників університету отруїлися невідомою речовиною після вживання їжі та напоїв

28 серпня 2021, 22:50
Поділіться публікацією:

Прокуратура Дармштадта розпочала розслідування отруєння людей та розпочала провадження за фактом замаху на вбивство. Про це повідомляють в прес-службі Дармштадтського технічного університету.

У Німеччині невідомою речовиною отруїлися працівники університету: що говорять у поліції

У Німеччині невідомою речовиною отруїлися працівники університету, фото з відкритих джерел

Ректор університету Таня Брюль наголосила, що шокована очевидним злочином, який стався в закладі, й особисто зв'язалася з кожним потерпілим.

Відомо, що 23 серпня семеро працівників університету отруїлися невідомою речовиною після вживання їжі та напоїв на території кампусу Ліхтвізе. Повідомляється, що руки та ноги потерпілих почали синіти. Шість осіб госпіталізували із симптомами отруєння, одну людину перевели до реанімації. Наразі потерпілим краще, останніх двох пацієнтів вже мають виписати.

Під час обшуків в кампусі та приміщеннях університету виявлено кілька коробок для молока та ємності з водою, де були шкідливі домішки з різким запахом. В ході розслідування спеціалісти Управління кримінальної поліції Гессенської державної адміністрації змогли виявити речовини, у тому числі в продуктах харчування, вилучених поліцією на місці злочину, вживання яких могло спричинити такі симптоми. Що це за шкідливі речовини поки з'ясовують.

Проте студентів та працівників університету просять бути уважними та обережними, не вживати їжу чи напої, які залишаються без нагляду на міні-кухнях або в інших кімнатах університету.

У штабі поліції в Південному Гессені для розслідування фактів була створена комісія з 40 осіб. Наразі розслідування триває, і поліція робить усе можливе, щоб оперативно встановити особу злочинця, який потруїв продукти та мав доступ до кухні між п’ятницею 20 та понеділком 22 серпня.

Як повідомляв портал "Коментарі", у американських дипломатів, що працювали в Берліні, діагностували "Гаванський синдром". Цим синдромом називають кілька симптомів, які вперше з’явилися у дипломатів на Кубі ще в 2016 році. Симптоми синдрому: запаморочення, головний біль, втома, нудота, тривожність, втрата пам'яті, шум у вухах тощо. Консиліум Національної академії наук США виніс рішення про те, що симптоми "Гаванського синдрому" можуть виникати від впливу спрямованих імпульсних радіочастот.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини