Головна Новини Світ Європа У Польщі колишньому керівникові "Укравтодору" інкримінують 17 злочинів: у чому звинувачують Славоміра Новака
commentss НОВИНИ Всі новини

У Польщі колишньому керівникові "Укравтодору" інкримінують 17 злочинів: у чому звинувачують Славоміра Новака

Зі Славоміром Новаком були обвинувачені ще 14 осіб

21 грудня 2021, 20:55
Поділіться публікацією:

Представники  окружної прокуратури міста Варшави направили до судової установи справу ексвиконувача обов’язків голови Укравтодору та  колишнього польського міністра транспорту  Славоміра Новака. Про це повідомляє PAP. 

У Польщі колишньому керівникові "Укравтодору" інкримінують 17 злочинів: у чому звинувачують Славоміра Новака

Славомір Новак (фото з відкритих джерел)

 За словами представниці варшавської прокуратури Алєксандри Скшиняж, колишній польський посадовець обвинувачується в тому, що причетний до 17 злочинів, що мають кримінальний характер. Він мав причетність до створення та керування організованою злочинною групою, що мала міжнародний характер. Її діяльність була спрямована на здійснення корупційних злочинів та оплачений захист.

 Разом з ексочільником нашого Укравтодору обвинувачуються ще 14 громадян, зокрема, три українці та один турок. Вони проходять в справі, яка стосується міжнародної ОЗГ, яку заснував та очолював пан Новак.

 Громадяни, яким польською прокуратурою пред’явлено обвинувачення, звинувачуються  в тому, що були задіяні в міжнародній злочинній групі, вручали хабарі, мали відношення до відмивання брудних грошей, використовували службове становище з корисливою метою

 Польські прокурори стверджують, що на міністерській посаді обвинувачений брав хабарі, сприяючи в одержанні грошових посад та контрактів в державних компаніях. Їх сума обраховується в 320 тисяч злотих.

 Польська прокуратура здійснила  накладення арешту на майно підозрюваних, його загальна вартість понад 4,6 мільйона злотих. Вилучено недешеве авто ексміністра Range Rover Velar, яке передали  прикордонникам Польщі.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували  про те, що суд у Польщі заарештував екс-главу "Укравтодору" Новака.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини