Головна Новини Світ Європа У Польщі розкрили деталі "безпрецедентної" кібератаки: хто постраждав
commentss НОВИНИ Всі новини

У Польщі розкрили деталі "безпрецедентної" кібератаки: хто постраждав

Польські експерти стверджують, що це справа рук російських хакерів

18 червня 2021, 16:35
Поділіться публікацією:

Анонімні хакери з території Російської Федерації (РФ) здійснили масштабну кібератаку на Польщу. Про це заявив віце-прем'єр-міністр Польщі Ярослав Качинський, повідомляє RMF.

У Польщі розкрили деталі "безпрецедентної" кібератаки: хто постраждав

Кібератака- фото з відкритих джерел

За інформацією Агентства внутрішньої безпеки та Служби військової контррозвідки Польщі, кібератаці піддалися "найбільш важливі польські офіційні особи". Про неї стало відомо після злому пошти глави канцелярії прем'єр-міністра Міхала Дворчика. Крім того, було зламано пошту його дружини та соціальні мережі.

"Аналіз наших сервісів і спецслужб наших союзників дозволяє однозначно констатувати, що кібератака була здійснена з території Російської Федерації. Її масштаб і розмах великі", — зазначив Качинський.

Політик підкреслив, що наразі тривають дії щодо з'ясування обставин справи, а поліція від сьогодні почне розсилати інформацію постраждалим.

Нагадаємо, що 15 червня Польща скликала закрите засідання парламенту через кібератаки хакерів. Тоді журналісти повідомляли, що відповідальний за реалізацію Національної програми вакцинації Міхал Дворчик заявив, що піддався атаці хакерів.

Також нещодавно стало відомо, що перш ніж вчиняти кібератаки на установи США, російські хакери перевіряють свою стратегію на українських інтернет-ресурсах.

Додамо, що Сполучені Штати Америки планують створити коаліцію з боротьби проти кібератак, що проводяться із застосуванням комп'ютерних програм-вимагачів. Основна мета майбутньої міжнародної коаліції - досягти того, щоб країни, які приховують кіберзлочинців, несли за це відповідальність.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини