Головна Новини Світ Європа У Польщі вводять обов'язкову вакцинацію: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

У Польщі вводять обов'язкову вакцинацію: подробиці

Уряд Польщі хоче ввести обов'язкову вакцинацію для працівників сфери охорони здоров'я

23 грудня 2021, 21:25
Поділіться публікацією:

Польща планує запровадити обов’язкове щеплення від ковіду для польських медичних працівників вже з 1 березня цього року. Про це інформує медіа RMF24, оприлюднивши одне з розпоряджень польського відомства з охорони здоров’я.

У Польщі вводять обов'язкову вакцинацію: подробиці

Вакцинація в Польщі (фото з відкритих джерел)

В цьому документі вказано, що  всі медичні працівники, фармацевти та студенти медичних навчальних закладів мають отримати дворазове щеплення від коронавірусної хвороби. Всі, хто отримав повний курс щеплення, мають ще зробити бустерну дозу.

Представники відомства коментують таке непопулярне рішення. Вони стверджують, що в час епідемії такі запобіжні заходи щодо цього переліку медпрацівників  виправдані, тому що вони контактують з інфікованими людьми і можуть наражатись на ризики інфікування вірусом.

Очільник польського МОЗ Адам Недзельський  з цього приводу зазначив, що  він противник такої ситуації, коли  не вакциновані медики приймали  пацієнтів, інфікованих на коронавірусну хворобу. 

Разом з тим, на період новорічно-різдвяних свят в нашій країні через ризик ковіду, зокрема, новий штам Омікрон посилювати карантинні заходи не будуть. В силі будуть вже передбачені обмеження.

 Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що у Польщі підтвердили перший випадок штаму "Омікрон". Штам "омікрон" польські медики виявили у 30-річної громадянки Лесото у польському місті Катовіце. Також чиновники додали, що  санітарна інспекція  вживає всіх необхідних заходів у зв'язку з появою цього штаму вірусу в країні. 15 грудня про перший випадок зараження штамом "омікрон" заявила Литва, ставши 26-ю країною Європейського Союзу, де відомо про випадки цього варіанту коронавірусу. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.rmf24.pl/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини