Головна Новини Світ Європа У Португалії заявили, що світ уже ніколи не буде таким, як раніше: що чекає на Європу
commentss НОВИНИ Всі новини

У Португалії заявили, що світ уже ніколи не буде таким, як раніше: що чекає на Європу

Президент Португалії заявив, що Європа наприкінці історичного циклу

2 вересня 2024, 16:40 comments2148
Поділіться публікацією:

Європейські політичні системи переживають "глибоку кризу", і для країн Європи настає новий історичний етап, який дуже відрізняється від попереднього. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише Euractiv, цитуючи португальського президента Ребелу де Соуза.

У Португалії заявили, що світ уже ніколи не буде таким, як раніше: що чекає на Європу

Португальський президент Ребелу де Соуза. Фото: із відкритих джерел

Португальський лідер зазначив, Європа знаходиться наприкінці одного історичного циклу та на початку іншого. Європейські країни перебувають у моменті, коли світ змінюється, маючи на увазі майбутні президентські вибори у США.

"Він [світ] не буде таким самим після змін у Китаї. Він не буде таким же у позиціонуванні РФ або нових держав у Південній Африці, Бразилії, Туреччині та Індії, він не буде таким самим", — висловив упевненість Ребелу де Соуза.

Президент висловив упевненість, що в умовах невизначеності виникає більше конфліктів, тож важливо боротися за мир не лише в Європі, а й в інших регіонах.

Він також зазначив, що європейські політичні системи були створені іншим часом і зараз продовжують функціонувати за інерцією. Вони не встигають за сучасними викликами. Стара політична система вичерпала свій ресурс і це є серйозною проблемою для Європи, зазначив португальський президент.

Ребелу де Соуза також попередив, що європейські країни втрачають вплив і не можуть зберегти лідерство щодо вирішення низки питань.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Адміністративний суд у Лісабоні ухвалив, що місцева мерія має заплатити понад мільйон євро за надання для Кремля імен організаторів мітингів, організованих у столичній агломерації проти політики російського диктатора Володимира Путіна.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини