Головна Новини Світ Європа У Празі відкрилася фотовиставка про Україну: які світлини покажуть європейцям
commentss НОВИНИ Всі новини

У Празі відкрилася фотовиставка про Україну: які світлини покажуть європейцям

Епіграф експозиції - це слова Григорія Сковороди "Що є свобода?"

16 серпня 2021, 09:40
Поділіться публікацією:

У Празі відкрилася фотовиставка про Україну: які світлини покажуть європейцям

В Празі відкрилась виставка про Україну, фото Twitter посольства України в Чехії

Кілька яскравих стендів із фотографіями розмістили в серці Праги 14 серпня. Там вони знаходитимуться для огляду до 30 серпня. Фотовиставку присвячено ювілейній річниці незалежності України, вона має назву "Україна – 30 років свободи". Про це повідомляє "Укрінформ".

За даними посольства України в Чехії, у експозиції всі світлини історичні, вони мають вагу для кожного українця та показують як наш народ боровся протягом 30 років і продовжує боротися за свою незалежність та непорушність кордонів.

Серед світлин на виставці й фотографії з зони ведення бойових дій, й з окупованих територій, подій 2014-го року, Революції Гідності, фотографії армії, перемог спортсменів й співачок на "Євробаченні", фотографії становлення і проголошення незалежності у 1991 році та багато інших. На світлинах є і пам’ятки України, й досягнення державного рівня, а також світлини про відносини України з Чехією, про видатних українців, що живуть у цій країні.

Епіграф експозиції — слова Григорія Сковороди "Що є свобода?" Виставку відкривали посол України в Чехії Євген Перебийніс і письменник та колишній в’язень окупантів Станіслав Асєєв.

За словами посла, фотовиставку задумали як подарунок для українців у Чехії та чеських друзів України з нагоди національного свята, а також для того, щоб чехи побачили як усе відбувалося насправді в нашій країні. На виставці у Празі виставлено роботи понад 30 фотографів з України та Чехії, серед світлин чимало документальних фотографій, світлин із приватних архівів, робіт фотографів, світлин із фотобанку.

У Празі відкрилася фотовиставка про Україну: які світлини покажуть європейцям - фото 2
У Празі відкрилася фотовиставка про Україну: які світлини покажуть європейцям - фото 3
У Празі відкрилася фотовиставка про Україну: які світлини покажуть європейцям - фото 4

Як повідомляв портал "Коментарі", Прага відмовилася від новорічних салютів.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ната

30 серпня 2021, 17:42

А ведь когда-то эти снимки станут просто частью старой забытой истории и их будут собирать коллекционеры, как я сейчас на Виолити снимки 19-го века


Новини