Головна Новини Світ Європа У Румунії змінились симпатії щодо України та Росії: результати
commentss НОВИНИ Всі новини

У Румунії змінились симпатії щодо України та Росії: результати

Опитування серед громадян Румунії показало, що ставлення до України стало більш позитивним, а до Росії воно значно знизилось.

15 листопада 2023, 10:50 comments12139
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Румуни почали більш позитивно ставитись до України за останні 10 років, а Росія опинилась на останньому місці та зменшила свої позиції більш ніж удвічі. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на румунське видання Digi24.

У Румунії змінились симпатії щодо України та Росії: результати

Румуни до України ставляться більш позитивно ніж до Росії. Фото з відкритих джерел

Компанія INSCOP провела опитування щодо ставлення жителів Румунії до інших країн та порівняла ці результати з відповідями, які були отримані 10 років тому. Згідно з результатами дослідження INSCOP позитивне ставлення до України у румунів знаходиться на рівні 43,3%, що на 1,5% більше ніж у 2013 році. 

Серед країн, до яких румуни відчувають найбільшу симпатію опинились Іспанія – 82,8% та Італія – 81,4%. За ними йде Німеччина – 77,6% Франція та Велика Британія набрали однаковий результат схвалення румунів — 75,4%. Більшість мешканців Румунії також позитивно ставляться до сусідньої Молдови – 69,2% та США – 67,5%. 

Одні з найгірші показники позитивного сприйняття у Румунії отримали Китай та Росія. Китай у 2013 році мав схвалення 56,5% румунів, а станом на 2023 рік цей показник впав до 36,3%. Однак найгірше сприйняття у жителів Румунії до Росії – 18,3% позитивно ставиться до цієї азійської країни. Цей показник є удвічі меншим ніж результати 2013 року, тоді 36,8% румунів прихильно відносились щодо Російської Федерації.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в країні НАТО вперше прозвучала повітряна тривога через загрозу атаки Росії.

Також "Коментарі" писали про результати опитування, які показали, чи підтримують українці запровадження множинного громадянства в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини