Головна Новини Світ Європа У Середземному морі затонув човен з мігрантами, є загиблі
commentss НОВИНИ Всі новини

У Середземному морі затонув човен з мігрантами, є загиблі

Влада Італії повідомляє, що останнім часом збільшився потік мігрантів з Північної Африки до Європи

12 листопада 2020, 14:47
Поділіться публікацією:

Переповнений мігрантами човен перевернувся у водах Середземного моря. Щонайменше п’ятеро людей загинули, десятки врятовані.

У Середземному морі затонув човен з мігрантами, є загиблі

Фото: BBC

Трагедія сталася вчора, 11 листопада, поблизу лівійського містечка Сабрата, недалеко від італійського острова Лампедуза. На борту було близько сотні пасажирів, коли човен почав тонути. Рятувальники вирушили на допомогу, проте врятувати вдалося не усіх.  

"У Середземному морі сьогодні вранці затонув надувний човен, в якому знаходилось близько 100 людей. П’ятеро з них загинули. Разом з командою ми зробили все можливе, щоб врятувати тих, хто був на борту. Все це відбувається лише за кілька кілометрів від Європи" — йдеться у дописі в Twitter рятувальників.

 "Серед врятованих є двоє немовлят і п’ятеро дітей, а також дві вагітні жінки", — повідомляє прес-секретар служби порятунку Open Arms Вероніка Альфонсі.

До того як судно пішло під воду, мігранти знаходилися на борту 2 доби. Рятувальники просять владу Італії дозволити висадити постраждалих на острові Лампедуза.  

Влада Італії повідомляє, що останнім часом збільшився потік мігрантів з Північної Африки до Європи. 

"Погодні умови в Середземному морі призводять до збільшення кількості човнів, серед яких судна з мігрантами", — додала Альфонсі. 

За даними ООН, понад 72 000 людей прибули до Європи через море у 2020 році. Цьогоріч у водах Середземного моря загинуло понад 750 людей, які намагалися вплав дістатися до європейських країн. 

Нагадаємо, "Коментарі" повідомляли, що в Саудівській Аравії стався вибух на церемонії з дипломатами ЄС.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини