Головна Новини Світ Європа У Швеції електромобілі будуть заряджатися від дороги
commentss НОВИНИ Всі новини

У Швеції електромобілі будуть заряджатися від дороги

Бездротова зарядка електромобілів дозволяє поповнювати запас енергії прямо на ходу

29 січня 2021, 11:50
Поділіться публікацією:

Електромобілі, як   екологічний вид транспорту, завойовують все більшу популярність у світі. Однак, попри розвиток технологій, основною проблемою електрокарів залишається їх зарядка. Багатьох відштовхує довгий час заряджання акумуляторів і невеликий запас ходу. У Швеції своєрідно підійшли до вирішення даної проблеми. Там створили спеціальну дорогу для зарядки електромобілів.

У Швеції електромобілі будуть заряджатися від дороги

Електромобіль на смарт-дорозі / фото www.autoevolution.com

Так, тестування ділянки автотраси з можливістю підзарядки акумуляторів транспортних засобів пройшло в містечку Готланд. Розробили технологію вчені з Ізраїлю. Ідея виявилася не настільки нова — вперше про неї заговорили ще в 2017 році. Для реалізації бездротової зарядки під час руху електрокара під дорожнім покриттям встановлюють мідні котушки — їх з'єднують з блоком управління, який розташовується на узбіччі. Таким чином, автомобілі, обладнані спеціальним пристроєм бездротової передачі енергії, зможуть зарядити свої акумулятори під час руху.

Дорогу, довжиною 1, 65 км вже побудували. При тестуванні нею пустили вантажівку на електричній тязі. За час руху вона отримала 70 кВт енергії. Інженери відзначають, що  сніг не впливає на здатність заряджати проїжджаючі по дорозі автомобілі.

Технологію вже встигли охрестити "революційної", оскільки творці очікують, що її впровадження зможе скоротити кількість стаціонарних зарядних станцій і збільшить запас ходу електромобілів.

Відзначимо, що монтаж подібної дороги вже завершили в ізраїльському Тель-Авіві.

Як повідомляв портал "Коментарі", революційний прорив в технологіях зробили фахівці ізраїльської компанії StoreDot. Тепер зарядити електромобіль можна практично так само швидко, як заправити авто з бензиновим двигуном. Виробляти акумулятори нового типу має намір компанія з Китаю Eve Energy.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини