Головна Новини Світ Європа У Швеції показали COVID-паспорт у вигляді мікрочіпа, який вживлюють під шкіру (ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

У Швеції показали COVID-паспорт у вигляді мікрочіпа, який вживлюють під шкіру (ВІДЕО)

Мікрочіп від шведського стартапа зберігає інформацію про вакцинацію від COVID-19

20 грудня 2021, 09:21
Поділіться публікацією:

У Швеції компанія показала мікрочіп, в якому буде зберігатися паспорт про вакцинацію від COVID-19. Стокгольмський стартап Epicenter продемонстрував чіп, що має розмір одного рисового зерняти. Чіп містить інформацію, його можна відсканувати за допомогою додатку й на смартфоні з'явиться документ про вакцинацію. Про це пише Fox News.

У Швеції показали COVID-паспорт у вигляді мікрочіпа, який вживлюють під шкіру (ВІДЕО)

Чіп вживлюють під шкіру, скрін з відео

Імплант вживлюють під шкіру в руку. COVID-паспорт читається будь-яким пристроєм за допомогою протоколу зв’язку ближнього поля (NFC).

У відео Ханнес Сьоблад, засновник Шведської асоціації біохакерів, радник і доповідач з питань аугментації людини, а також посол Швеції у Всесвіті Singularity продемонстрував, як мікрочіп Epicenter зчитується смартфоном. Технологія називається RFID або (радіочастотна ідентифікація), яка використовує електромагнітні поля для ідентифікації інформації, що зберігається в електронному вигляді. Чіпи також використовують зв’язок ближнього поля (NFC), той самий тип технології, який використовується в більшості безконтактних кредитних карток і мобільних платежів.

Компанія Three Square Market в США вже давно використовує чіпи, їх вживили працівникам, які можуть отримати доступ до певних приміщень та навіть заплатити за допомогою чіпа за їжу та напої. Чіпи робітникам почали встановлювати з 2017 року.

Тоді Тодд Вестбі, генеральний директор Three Square Market говорив, що у вигляді чіпів можна зберігати інформацію про паспортні дані, проїзні документи для транспорту, реквізити для оплати рахунків.

Як повідомляв портал "Коментарі", новий штам коронавірусу Омікрон вже в Україні. Про це відомо з дослідження, що проведено в лабораторії Центру громадського здоров’я України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.foxnews.com/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини