Головна Новини Світ Європа У Швейцарії дозволили одружуватися одностатевим парам
commentss НОВИНИ Всі новини

У Швейцарії дозволили одружуватися одностатевим парам

Швейцарія стала восьмою європейською країною, яка дозволила ЛГБТ-шлюби

19 грудня 2020, 15:36
Поділіться публікацією:

19 грудня стало відомо, що парламент Швейцарії проголосував за легалізацію одностатевих шлюбів на території країни. Про новину повідомляє Reuters.

У Швейцарії дозволили одружуватися одностатевим парам

Швейцарія стане восьмою європейською країною, що дозволить ЛГБТ-шлюби. Фото: Reuters

Швейцарські депутати висловилися на підтримку прав місцевої ЛГБТ-спільноти під час голосування у п’ятницю. Згідно документу, одностатевим парам дозволять укладати шлюби, а трансгендерні особи отримають можливість офіційно змінити стать.

Щоправда, закон не вступив у дію одразу після його прийняття. Швидше за все, йому доведеться пройти "перевірку" загальнонаціональним референдумом. Процедура відбудеться, якщо за наступні 100 днів противники прийнятого рішення зберуть 50000 підписів для проведення референдуму.

Утім, представники ЛГБТ-організацій уже святкують перемогу і переконують, що уже найближчим часом закон набере чинності.

"Це є не лише етапом у боротьбі за права швейцарського ЛГБТ-населення, але також важливою перемогою для їхньої гідності, прийняття та включення їх у суспільство", — йдеться у повідомленні агітаційної групи "Шлюб для всіх".

Щодо трансгендерів, то вони зможуть змінювати свою стать у документах. Для цього їм знадобиться оформити відповідну декларацію в органах реєстрації актів цивільного стану. Мінімальне вікове обмеження для здійснення таких дій — 16 років. Загальна вартість подібної процедури може обійтися особі у 1000 швейцарських франків (близько 1130 доларів).

Також варто зазначити, що у Швейцарії від весни діє закон, що захищає геїв, лесбійок та бісексуалів від дискримінації за сексуальною орієнтацією.

Раніше "Коментарі" розповідали, як Папа Римський висловився на підтримку ЛГБТ-пар.

Також на порталі можна прочитати про те, що у Польщі одностатевим парам не дозволили всиновлювати дітей.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини