Головна Новини Світ Європа У Словенії "кошмарна" ситуація з COVID-19: чи вводитимуть там локдаун
commentss НОВИНИ Всі новини

У Словенії "кошмарна" ситуація з COVID-19: чи вводитимуть там локдаун

В країнах Східної Європи низький рівень вакцинації

28 жовтня 2021, 11:40
Поділіться публікацією:

За словами міністра охорони здоров’я Словенії, країна може зіткнутися з кошмарним сценарієм розвитку епідемії COVID-19, що лютує в Словенії та інших країнах Центральної та Східної Європи з низьким рівнем вакцинації. Про це пише The Associated Press

У Словенії "кошмарна" ситуація з COVID-19: чи вводитимуть там локдаун

У Словенії багато хворих на COVID-19, фото з відкритих джерел

Міністр Янез Поклукар повідомив 27 жовтня, що в лікарнях мало ліжок, адже епідеміологи реєструють найбільше нових випадків захворювання з січня 2021 року. В країні протягом доби захворіло більше трьох тисяч людей (3169).

Також чиновник наголосив, що через низький рівень вакцинації, країна може повторити сценарій Бергамо, де найбільше людей перехворіло вірусною хворобою в 2020 році.

За словами чиновників, повністю вакциновано 53% населення. У Міністерстві готують додаткові госпітальні бази, адже відділення інтенсивної терапії заповнені на 92%. Незважаючи на значну кількість смертей, пов’язаних з COVID-19, в регіоні останніми тижнями, кількість щеплень лише незначно зросла. Хоча в Словенії вимагали довідки про вакцинацію для працівників, однак люди неохоче вакцинуються. Влада ще вирішує чи вводитимуть в країні локдаун.

Що відомо про ситуацію в інших країнах

У Центральній та Східній Європі низький рівень вакцинації (50% і менше), а кількість інфікувань щодня зростає та вже досягнула рекордного рівня. Довідки про вакцинацію вимагають в Хорватії у працівників медичних закладів і будинків для престарілих, в Сербії, якщо громадяни вийшли погуляти у бари, ресторани і нічні клуби. Румунія відновила жорсткіші обмеження, в тому числі комендантську годину та закриття деяких місць.

В Хорватії зростає кількість щоденних нових випадків захворювання — наразі їх близько 4500 на 4,2 мільйона населення. У Загребі кожен другий тест дає позитивний результат, влада відкриває нові пункти тестування.

За інформацією Міністерства, є діти та немовлята на штучній вентиляції легенів через COVID-19. Збільшилося число госпіталізацій хворих. У школах хочуть перейти на дистанційне навчання.

В Сербії за добу 27 жовтня зафіксували 6948 нових випадків зараження, померло 64 людини. У країні населення 7 мільйонів, з цієї кількості захворіло вже більше мільйона людей.

Як повідомляв портал "Коментарі", Кузін розповів, у яких регіонах найбільше зросли темпи вакцинації. Найбільше "штурмують" пункти вакцинації громадяни, які опиняються у населених пунктах, які потрапили до "червоної зони"



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини