Головна Новини Світ Європа Угорці назвали країну, яка їм загрожує найбільше: шокуючий результат для України
commentss НОВИНИ Всі новини

Угорці назвали країну, яка їм загрожує найбільше: шокуючий результат для України

Громадяни Угорщини вважають, що Україну - це головна загроза для їх країни, навіть більша за Росію.

8 липня 2024, 11:55 comments4884
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Більше половини угорців назвали Україну головною загроза для Угорщини. На їх думку, Україна становить більшу небезпеку, ніж Росію. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на дослідження "Світ очима Угорщини", який опублікував аналітичний центр Policy Solutions.

Угорці назвали країну, яка їм загрожує найбільше: шокуючий результат для України

Угорці назвали Україну більшою загрозою, ніж Росію. Фото з відкритих джерел

Згідно з опитуваннями Policy Solutions, 51% угорців назвали Україну найбільшою загрозою для Угорщини. На другому місці опинилась Росія – 46%. Наступними країнами, які на думку угорців становлять загрозу для їх країни стали Китай та США – по 34%.

Як зазначають автори дослідження, в угорському суспільстві стались великі зміни у порівнянні з 2023 роком, коли угорці сприймали Росію на 16 пунктів більшою загрозою, ніж Україну. Крім того, 48% угорців назвали співпрацю з Росією важливою, а з Україною – 39%. 

"Роком раніше Росія займала останнє місце в цьому рейтингу. У випадку з Україною ми відзначили різке зниження відсотка людей, які сприймають її як важливого партнера", — пишуть автори звіту Policy Solutions.

В рейтингу світових лідерів найбільш негативно угорці ставляться до Володимира Путіна – 63%. Однак президент України Володимир Зеленський опинився на другому місці — 61%. Трійку лідерів замикає Джо Байден – 50% угорців негативно ставляться до президента США.

Натомість, найбільш позитивне ставлення в угорців до Папи Римського – 60%. Другим у списку став колишній президент США Дональд Трамп – 30%, а трійку лідерів замикає президент Сербії Александар Вучич – 29%.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан розповів, як російський диктатор Володимир Путін відреагував на його пропозицію припинення вогню.

Також "Коментарі" писали про очільника МЗС Угорщини Роберта Сіярто, який закликав європейських політиків "пристебнути ремені" та дивитись, як Угорщина вирішує питання війни в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини