Головна Новини Світ Європа Угорщина натякнула, що може припинити постачання електроенергії в Україну
commentss НОВИНИ Всі новини

Угорщина натякнула, що може припинити постачання електроенергії в Україну

Будапешт вважає рішення Києва про зупинення транзиту нафти "ворожим"

22 липня 2024, 17:14 comments57626
Поділіться публікацією:

У відповідь на рішення України зупинити транзит російської нафти Угорщина натякнула про можливе припинення експорту електроенергії в Україну. На думку угорського уряду, дії Києва можуть порушити енергетичну стабільність Угорщини та Словаччини, які покладаються на нафтопровід Дружба для своїх потреб.

Угорщина натякнула, що може припинити постачання електроенергії в Україну

Угорщина може зупинити експорт електроенергії в Україну

"Будапешт вважає рішення Києва про зупинення транзиту нафти ворожим, особливо з урахуванням імпорту Україною електроенергії з Угорщини", — заявив Сійярто.

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто повідомив, що через нафтопровід щороку проходить близько двох мільйонів тонн нафти від компанії "Лукойл", що є вкрай важливим для енергетичного балансу країн. Сійярто також планує обговорити цю проблему на засіданні Ради Євросоюзу із закордонних справ.

Угорщина натякнула, що може припинити постачання електроенергії в Україну  - фото 2

За словами міністра, він сподівається, що Україна швидко вирішить цю проблему, особливо з огляду на те, що влітку споживання енергії в регіоні максимально високе. Якщо конфлікт не буде вирішено, Угорщина може мати справу з проблемами у забезпеченні своїх громадян та промисловості необхідними енергоресурсами.

"Країна, яка прагне вступити до ЄС, ставить під загрозу енергопостачання двох країн-членів ЄС, особливо влітку, коли споживання енергії досягає свого піку", — сказав Сійярто.

Раніше "Коментарі" писали, що Угорщина намагається уникнути відключень електроенергії та дефіциту палива після того, як Україна запровадила часткову заборону на транзит російської нафти через свою територію. Як передає портал "Коментарі", про це пише "Politico".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини