Головна Новини Світ Європа Угорщина назвала свого єдиного союзника в Європі
commentss НОВИНИ Всі новини

Угорщина назвала свого єдиного союзника в Європі

Очільник Міноборони Угорщини Крістоф Шалай-Бобровницький вважає, що окрім його держави, лише одна країна в Європі хоче миру в Україні.

14 березня 2023, 11:30 comments5550
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Міністр оборони Угорщини Крістоф Шалай-Бобровницький запевняє, що Україна не може вирішити свою долю самостійно, а повинна очікувати на рішення США. Окрім того, політик запевняє, що єдиним союзником Угорщини в Європі є Ватикан. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Index.

Угорщина назвала свого єдиного союзника в Європі

Міністр оборони Угорщини Крістоф Шалай-Бобровницький. Фото з відкритих джерел

Очільник Міноборони Угорщини Крістоф Шалай-Бобровницький дав велике інтерв'ю для видання Index. Під час розмови були підняті теми угорської армії, НАТО та війни в Україні. На думку, Шалай-Бобровницького війна в Україні стане довготривалим процесом. Окрім того, угорський політик звинувачує Захід в ескалації конфлікту.

"Боюся, нас чекає затяжна війна. Захід хоче змусити всіх йти на війну, а сьогодні в Європі табір миру майже закінчився і всі готуються до війни. Окрім нас, угорців. Захід вирішив не зменшити війну, а зробити її масштабною", — стверджує міністр оборони Угорщини.

Шалай-Бобровницький заявляє, що Угорщина з самого початку вторгнення показувала свої пацифістичні наміри та виступала проти війни.

"Наша позиція була чіткою з самого початку: необхідні негайне припинення вогню та початок мирних переговорів," — говорить очільник Міноборони Угорщини.

Крістоф Шалай-Бобровницький вважає, що в Європі тільки один союзник Угорщини має подібну позицію.

"На жаль, ми одні в Європі з такою позицією – окрім Ватикану", — заявив угорський політик.

Подібну позицію раніше озвучував і прем'єр-міністр Віктор Орбан, який сказав, що лише Ватикан та Угорщина виступають за мир в Україні.

Також "Коментарі" повідомляв, що Папа Римський Франциск назвав умову приїзду в Україну.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини