Головна Новини Світ Європа Угорщина припиняє "мирну місію": що кажуть у ЄС
commentss НОВИНИ Всі новини

Угорщина припиняє "мирну місію": що кажуть у ЄС

Орбан може поновити її, коли це буде потрібно, пишуть журналісти.

1 серпня 2024, 18:15
Поділіться публікацією:

Угорщина повідомила країнам-членам Європейського Союзу, що вона припинила свою "миротворчу місію" щодо війни в Україні. Про це пише El Pais, посилаючись на дипломатичні джерела, які стверджують, що угорський міністр у європейських справах Янош Бока надіслав відповідну ноту державам ЄС. Однак, у столицях країн-членів ЄС сумніваються у правдивості цього повідомлення і вважають, що прем'єр-міністр Віктор Орбан може "реанімувати" цей маневр, коли це буде йому вигідно.

Угорщина припиняє "мирну місію": що кажуть у ЄС

Віктор Орбан (фото з відкритих джерел)

Прем'єр-міністр Орбан нещодавно здійснив поїздку до Москви, що викликало обурення у більшості столиць ЄС, оскільки Угорщина зараз головує в Раді ЄС. Це призвело до бойкотування зустрічей високого рівня, організованих угорським головуванням.

Також викликає занепокоєння Євросоюзу рішення Будапешту дозволити росіянам та білорусам в'їжджати до країни без перевірок, що розглядається як ще одна ознака зближення з Москвою.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Угорщина та Польща сильно посварилися через Україну  Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто звинуватив свого польського колегу Радослава Сікорського у брехні щодо пропозиції провести зустріч міністрів ЄС в Україні. Сіярто на своїй сторінці у Facebook заявив, що Сікорський "перейшов ще одну межу і збрехав, коли заявив, що я з ентузіазмом підтримав його недолугу пропозицію провести наступну неформальну зустріч міністрів закордонних справ ЄС в Україні". 

Сікорський раніше в інтерв'ю Visegrad Insight заявив, що Сіярто змінив свою думку щодо польської пропозиції провести зустріч міністрів ЄС в Україні. Представник польського МЗС Павел Вронський пояснив, що Сікорський, можливо, неправильно інтерпретував поведінку Сіярто, вважаючи його позитивно налаштованим щодо цієї пропозиції.
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини