Головна Новини Світ Європа Угорщина вимагає від ЄС зменшити допомогу Україні: про яку суму йдеться
commentss НОВИНИ Всі новини

Угорщина вимагає від ЄС зменшити допомогу Україні: про яку суму йдеться

Уряд Угорщини закликав виділити Україні від ЄС не 50 млрд, а значно меншу суму.

4 жовтня 2023, 10:04
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Угорщина відправила повідомлення членам Європейського Союзу щодо зменшення фінансової допомоги для України. У заяві йдеться, що замість 50 млрд, на думку угорських чиновників для України буде достатньо 25 млрд євро. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Bloomberg.

Угорщина вимагає від ЄС зменшити допомогу Україні: про яку суму йдеться

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан. Фото з відкритих джерел

Європейський союз створює механізм довгострокового бюджету на 2024-2027 роки, де передбачене додаткове фінансування на суму в 66 млрд євро. Очікується, що 50 млрд з цих коштів буде надано Україні.

Для прийняття бюджету потрібна одностайність між членами ЄС, яку порушує Угорщина. Як наслідок ЄС пропонує розблокувати для уряду Орбана понад 13 млрд євро, які були замороженні через порушення верховенства права в Угорщині. Крім того, Україна також пішла на поступки та виключила угорський OTP Bank зі списку "спонсорів війни".

Однак Угорщина й надалі не погоджується на виділення 50 млрд євро для України, уряд Орбана закликає зменшити допомогу удвічі та виділити на цьому етапі для України 25 млрд євро.

Нагадаємо, що у США прийняли тимчасовий бюджет, який не передбачає підтримку Україні, а дві європейські країни заявили про недостатню кількість озброєння на своїх складах для України.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан привітав Роберта Фіцо з перемогою на парламентських виборах у Словаччині. Фіцо у своїй передвиборчій кампанії закликав відмовитись від постачання зброї Україні, а також проти вступу України до НАТО.

Також "Коментарі" писали, що в Угорщині на п’ять років засудили українського капітана.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини