Головна Новини Світ Європа Угорський міністр консультувався з Москвою, поки Орбан вмовляв Зеленського припинити вогонь
commentss НОВИНИ Всі новини

Угорський міністр консультувався з Москвою, поки Орбан вмовляв Зеленського припинити вогонь

Ні Будапешт, ні Москва не приховують, що розмова стосувалася України.

2 липня 2024, 23:29
Поділіться публікацією:

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто спілкувався з російським колегою Сергієм Лавровим, поки угорський прем'єр Віктор Орбан відвідував Київ. На цей дзвінок Сійярто до Москви звернуло увагу видання "Європейська правда".

Угорський міністр консультувався з Москвою, поки Орбан вмовляв Зеленського припинити вогонь

Петер Сійярто (фото з відкритих джерел)

На сайті МЗС Угорщини зазначається, що дзвінок ініціював Будапешт — сторони "високо оцінили рівень російсько-угорського політичного діалогу".

Під час розмови сторони "наголосили на необхідності безумовного забезпечення Києвом прав усіх національних меншин, які проживають у країні", цитує "Європейська правда".

"Акцентовано, що двостороння взаємодія, незважаючи на вкрай непросту міжнародну обстановку, продовжує поступально розвиватися в дусі здорового прагматизму й взаємної вигоди", – вказує МЗС РФ.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що стало відомо, як Зеленський відреагував на пропозицію Орбана про переговори з РФ. Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан 2 липня перебував у Києві з візитом. Під час цього візиту він просив президента Володимира Зеленського про "перерву" у війні та перемовини з терористичною Росією. 

Про реакцію Володимира Зеленського на таке прохання, враховуючи попередні проросійські висловлювання Орбана, в ефірі телемарафону розповів заступник керівника Офісу Президента Ігор Жовква. Зокрема, за його словами, президент України надав прем'єр-міністру Угорщини можливість висловити свої думки. При цьому Жовква каже, що переговори відбулися у декількох форматах: спочатку лідери розмовляли без присутності делегацій, а потім у складі делегацій. Пропозиція про перемовини з Росією звучала в обох частинах зустрічі, і Орбан повторив її на прес-конференції.
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини