Головна Новини Світ Європа Україна отримувала снаряди від союзника РФ: про кого мова
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна отримувала снаряди від союзника РФ: про кого мова

Снаряди із Сербії потрапляли до України через треті держави

22 червня 2024, 21:59
Поділіться публікацією:

Сербія, яка вважається дружньою до РФ, з 2022 року експортувала до європейських країн снаряди, які потім потрапляли в Україну.

Україна отримувала снаряди від союзника РФ: про кого мова

ЗСУ отримували снаряди із Сербії. Фото з відкритих джерел

За оцінками видання Financial Times, експорт боєприпасів із Сербії в Україну через треті країни склав близько 800 млн євро.

Влада Сербії повідомила, що мала контракти із західними країнами — США, Чехією, Іспанією — на постачання снарядів. У Белграді заявили, що не цікавилися, як ці країни потім використовували снаряди, оскільки "це їхня справа".

Видання припускає, що президент Сербії Александр Вучич погодився на таку схему завдяки політиці США, які вирішили робити ставку на дистанціювання Белграда від Кремля.

Як відомо, Сербія виробляє боєприпаси радянського типу, які використовують ЗСУ.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що жодний міжнародний саміт миру не зможе вирішити питання закінчення російсько-української війни. Настання миру можливе, коли буде створено військово-політичну коаліцію на підтримку України, а саміт миру може сформувати ідеологічну основу такої коаліції, заявив політичний консультант Олександр Антонюк. "На європейському континенті Україні необхідно почати створювати військово-політичну коаліцію з Великобританією, яка є нашим надійним союзником. За формою та суттю українсько-британська коаліція могла б нагадувати союз Туреччини та Азербайджану", — наголосив він.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що ватажок Чечні Рамзан Кадиров 8 червня таємно одружив двох своїх синів — 17-річного Елі та 16-річного Адама. За інформацією російських опозиційних ЗМІ, дружиною старшого сина глави Чечні стала онучка депутата Держдуми Адама Делімханова, якого називають двоюрідним братом Кадирова. Проаналізувавши соцмережі Хеді Делімханової, журналісти встановили, що дружині Елі не більше 14 років. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини