Головна Новини Світ Європа Українцям – допомогу, від росії – огорожу: у Фінляндії готують нові рішення
commentss НОВИНИ Всі новини

Українцям – допомогу, від росії – огорожу: у Фінляндії готують нові рішення

Фінляндія допоможе з військовою технікою Україні

10 червня 2022, 16:20
Поділіться публікацією:

10 червня президент Фінляндії ухвалив рішення уряду щодо надання українській армії військової техніки, про що саме йдеться офіційні особи не розголошують. Однак повідомляється, що при ухваленні нового пакету допомоги українцям було враховано поточні потреби ЗСУ на фронті. Про це міністр оборони Антті Кайкконен написав у Твітер.

Українцям – допомогу, від росії – огорожу: у Фінляндії готують нові рішення

Фото ілюстративне / Pixabay

"Фінляндія не забуде Україну та українців. Ми продовжимо допомагати: надішлемо новий пакет оборонних матеріалів", — йдеться в дописі.

Крім того, після подачі заявки до НАТО, нових викликів в Європі, зокрема, збільшення потоків біженців та погроз з боку рф, з яким країна межує, в уряді розробляють зміни до законодавства щодо посилення оборони своїх кордонів.

Міністр внутрішніх справ Фінляндії Кріста Мікконен в Твітер заявила про те, що найближчим часом планують внести зміни до законодавства з охорони державних кордонів. За її словами урядовці запропонували посилити безпеку на прикордонних територіях Фінляндії шляхом закриття прикордонних постів, зведення прикордонних бар’єрів.

Серед змін, які пропонуються також надання права Державній раді встановити умови за яких можуть бути закриті пункти пропуску на кордоні обмежено транскордонний рух з метою забезпечення національної безпеки.
Планується оновити міграційне законодавство щодо облаштування бар'єрів, тимчасових пунктів утримання біженців, де вони змогли б звернутися за міжнародним захистом.

Повідомляється, що побудують нові дороги, щоб полегшити патрулювання кордону з фінської сторони, а міцні прикордонні бар’єри будуть зводити в критичних точках уздовж кордону задля посилення безпеки. Кордон Фінляндії з росією має протяжність в 1300 кілометрів.

Як писав портал "Коментарі", в росіян поставки HIMARS Україні викликають істерику.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини