Головна Новини Світ Європа Українські пожежники їдуть у Грецію для боротьби з вогняною стихією
commentss НОВИНИ Всі новини

Українські пожежники їдуть у Грецію для боротьби з вогняною стихією

Зведений загін пожежників уже вилетів до Греції, де не вщухають лісові пожежі

6 серпня 2021, 18:10
Поділіться публікацією:

Зведений загін українських вогнеборців вирушив до Греції 6 серпня, аби допомогти іноземним колегам у боротьбі із стихією. Про це повідомляють у прес-службі Державної служби з надзвичайних ситуацій України.

Українські пожежники їдуть у Грецію для боротьби з вогняною стихією

Українські пожежники летять до Греції, фото ДСНС

Завдання допомогти грекам поставив перед урядом президент Володимир Зеленський. За словами прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, відповідне протокольне рішення було оперативно схвалено. Для його розгляду Кабмін збирався на позачергове засідання.

Таким чином Україна протягує руку допомоги своїм партнерам. До Греції уже вилетіло сто досвідчених вогнеборців з необхідним обладнанням та захисним спорядженням з дев'яти областей та міста Києва.

Українські пожежники їдуть у Грецію для боротьби з вогняною стихією - фото 2
Українські пожежники їдуть у Грецію для боротьби з вогняною стихією - фото 3
Українські пожежники їдуть у Грецію для боротьби з вогняною стихією - фото 4
Українські пожежники їдуть у Грецію для боротьби з вогняною стихією - фото 5
Українські пожежники їдуть у Грецію для боротьби з вогняною стихією - фото 6

За словами Голови Державної служби з надзвичайних ситуацій Миколи Чечоткіна, відібрані бійці мають значний досвід гасіння вогню у Зоні відчуження, на Харківщині, Луганщині. Очільник ДСНС побажав пожежникам успіхів та нагадав, що вони мають берегти себе.

"Усі ви маєте досвід боротьби із вогнем у Зоні відчуження, на Харківщині, Луганщині. Зараз він потрібен нашим грецьким колегам. Я вам бажаю успіхів та сил для цієї боротьби. Які б перед вами не стояли завдання, головне пам'ятайте про безпеку. Повертайтесь цілими та неушкодженими додому, до своїх рідних", — додав Микола Чечоткін.

Зазначимо, що українська авіація уже декілька днів допомагає гасити лісові пожежі й у Туреччині, на території провінції Анталія.

Як писав портал "Коментарі", у Греції продовжують евакуйовувати місцевих мешканців із населених пунктів біля столиці. Через погодні умови вогонь вийшов з-під контролю й продовжує поширюватися у різних напрямках.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини