Головна Новини Світ Європа Українські робітники «коштували» литовській компанії 17360 євро штрафу
commentss НОВИНИ Всі новини

Українські робітники «коштували» литовській компанії 17360 євро штрафу

За дешеву робочу силу вільнюській компанії все ж довелося заплатити

30 грудня 2020, 19:35
Поділіться публікацією:

Напередодні Нового року литовська компанія, що спеціалізується на будівництві, отримала чималий штраф. Причина — нелегальне працевлаштування українських громадян, про що повідомляє ресурс LRT-Новости.

Українські робітники «коштували» литовській компанії 17360 євро штрафу

Можливо, офіційне працевлаштування не влетіло б компанії в копієчку. Фото із вільних джерел

Сума штрафу чималенька — 17350 євро. Саме в стільки литовська державна інспекція з праці оцінила зусилля, витрачені 20 українськими заробітчанами під час роботи. Після проведення перевірки стало відомо, що "на словах" громадяни України були представниками спеціальних польських компаній. Ситуацію представили так, ніби на будівництво у Литві наших співвітчизників відправили у рамках відрядження.

Утім, насправді така інформація далека від правди. За повідомленням литовської держінспекції, українці не були працевлаштовані у Польщі, а на будівельних майданчиках Вільнюса працювали абсолютно нелегально.

Компанію, що використовувала дешеву робочу силу поза офіційним оформленням, уже оштрафували. Продовжується слідство стосовно фальсифікації даних і шахрайства.

Додається, що литовські інспектори з праці займалися дослідженням ситуації не самі. Значну підтримку їм надали державна податкова служба, а також служба розслідування фінансових злочинів. Не лишилися осторонь і відомства Польщі.

Що чекає на власне самих українських заробітчан, невідомо. Вочевидь, найближчим часом їх відправлять на батьківщину.

Те, що українці шукають кращого працевлаштування за кордоном, давно не дивує. Тим більше у цьому році, адже, як повідомляли "Коментарі", середня заробітна плата в Україні за останні кілька місяців значно скоротилася.

А от декому для збагачення працювати не доводиться. Як, наприклад, подружжю із Таїланду: вони змогли отримати купу грошей завдяки незвичній знахідці.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини