Головна Новини Світ Європа "Успіхів не доб'ються": президент Чехії заявив, що Україні треба обмежити наступ
commentss НОВИНИ Всі новини

"Успіхів не доб'ються": президент Чехії заявив, що Україні треба обмежити наступ

Петр Павел переконаний, що ситуацію на полі бою можуть виправити тільки партнери та їхня допомога

30 січня 2024, 20:59
Поділіться публікацією:

Країнам ЄС   потрібно готуватись до того, що Дональд Трамп може  бути президентом Сполучених Штатів  ще раз  і це  буде мати  наслідки для України. Про це  сказав президент Чехії Петр Павел,  інформує Tvn24.

"Успіхів не доб'ються": президент Чехії заявив, що Україні треба обмежити наступ

Петр Павел (фото з відкритих джерел)

Очільник цієї країни   каже, що у ворожих російських сил зараз більше можливостей на лінії фронту, ніж у Збройних сил України.  Але це можна поправити, коли  партнери  дадуть допомогу,  поставляючи ракети, артилерію  та винищувачі F-16.

Петро Павел   продовжив, що в листопаді 2024  року Трамп може  зайняти своє місце в Білому домі і, звісно, пробувати  швидше  заключити договір із Володимиром Путіним. Але  є нюанс — цей договір, найімовірніше, буде не вигідний для України та всієї Європи.

"Ідеться не про те, щоб підірвати трансатлантичні зв'язки, поставити під сумнів США як союзника, але ми маємо реалістично визнати, що Дональд Трамп бачить багато речей інакше", — додає  Петр Павел.

Ще глава держави, коментуючи  ситуацію на полі бою в Україні  додає, що  Київ має обмежені можливості, якщо їх порівняти з можливостями  ворога. Тому західні  партнери радять Києву обмежитись  в наступальних діях і перейти до оборони.

"Тільки врівноваження сил може привести обидві сторони до розуміння того, що подальших успіхів вони не доб'ються і що настав час переговорів", — підсумовує президент Чехії.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що  президент Чехії озвучив прогноз щодо війни в Україні. У 2024 році на полі бою в Україні може статися "значний зсув", і його наслідки залежатимуть від виборів у США та Росії.

 Чеський лідер заявив, що "розвиток конфлікту в Україні показує, що ми з великою ймовірністю побачимо певне значний зсув наступного року".
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини