Головна Новини Світ Європа В Амстердамі поліція жорстко розігнала антикарантинний мітинг
commentss НОВИНИ Всі новини

В Амстердамі поліція жорстко розігнала антикарантинний мітинг

У мітингу проти карантину брало участь близько двох тисяч осіб

18 січня 2021, 10:19
Поділіться публікацією:

Локдаун та карантинні обмеження викликають невдоволення громадян різних країн. Європою прокотилася хвиля протестів — люди виходять на демонстрації з гаслами про скасування карантину.

В Амстердамі поліція жорстко розігнала антикарантинний мітинг

Поліція розганяє антикарантинну демонстрацію / фото antikor.com.ua

Так, інцидент з втручанням правоохоронців стався в Нідерландах. Поліція не стала церемонитися з протестуючими та застосувала спецзасоби. Зокрема, для розгону невдоволених громадян поліція використовувала водомети. Присутні на площі біля Музею Ван Гога та Державного музею, скандували: "Свобода: припиніть цю облогу" і "Чого ми хочемо? Свободи!".

Як заявляють журналісти місцевих видань, в акції протесту взяли участь до двох тисяч осіб.

Приводом для розгону демонстрації послужило те, що учасники мітингу не дотримувалися соціальну дистанцію, що є порушенням при проведенні масових заходів. Для розгону незадоволених карантином громадян влада задіяла кінний підрозділ поліції. Оскільки це здалося неефективним, в хід пішли водомети.

Відзначимо, що демонстрація в Нідерландах проходить на тлі консультацій уряду, члени якого зібралися в Гаазі — вони вирішують, чи потрібно продовжувати карантин. Джерела вказують, що можливою датою, до якої локдаун в Нідерландах буде продовжений, є 9 лютого.

В цей момент в країні не працюють школи, магазини та ресторани. Громадянам дозволено контактувати тільки з двома людьми в день.

Як повідомляв портал "Коментарі", Уряд федеральної землі Саксонія в Німеччині хоче відкрити спеціальне місце для людей, які порушують карантин. Установу хочуть створити в Дрездені, пише Bild. Для здійснення цієї мети влада має намір перебудувати центр прийому біженців в Дрездені, який з'явився там ще у 2017 році.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини