Головна Новини Світ Європа В австрійській армії назвали три сценарії війни в Україні: від чого залежить успіх ЗСУ
commentss НОВИНИ Всі новини

В австрійській армії назвали три сценарії війни в Україні: від чого залежить успіх ЗСУ

Маркус Райснер зауважує, що всі три варіанти залежать від того, наскільки активно союзники підтримуватимуть Україну.

30 липня 2024, 17:40
Поділіться публікацією:

Полковник австрійської армії Маркус Райснер вбачає три можливі сценарії розвитку війни в Україні, підкреслюючи, що всі вони залежать від активності підтримки з боку союзників. В інтерв'ю Укрінформу він наголосив на важливості західної допомоги, оскільки Україна має обмежені можливості самостійно забезпечувати свої збройні сили.

В австрійській армії назвали три сценарії війни в Україні: від чого залежить успіх ЗСУ

Маркус Райснер (фото з відкритих джерел)

Перший сценарій: Україна проривається, росіяни зазнають краху, і ми повертаємося до ситуації початку 1990-х років. Імовірність цього наразі низька через значний тиск російських військ.

Другий сценарій: Росіяни прориваються, Україна зазнає краху, і росіяни стоять фактично під Львовом. Імовірність цього теж низька, але трохи вища, ніж першого сценарію, через обмежені ресурси і можливості російської сторони для такого масштабного прориву.

Третій сценарій: Замороження конфлікту, що передбачає якесь перемир'я. Це можливо лише за умови, що обидві сторони вбачатимуть у цьому сенс. Наразі ситуація не сприяє перемир'ю, хоча вже видно деякі сигнали можливості переговорів.

Райснер зазначає, що у війні на виснаження можна вистояти лише разом із союзниками. Успіх України залежить від підтримки Заходу. Якщо Захід продовжуватиме підтримувати Україну, вона зможе досягти своєї мети, в іншому випадку це буде важко.

Військовий підкреслив, що Україна вже вписала себе в історію завдяки своїм оборонним успіхам, і це не можна буде стерти. Про цей період будуть написані сотні книг.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що названі три ключові питання, які Україні і РФ будуть обговорювати під час переговорів. Переговори між Україною та Росією обговорюють вже близько пів року, проте РФ поки що не готова до справедливого миру, а Україна відмовляється вести діалог на умовах Москви, про це сказав доктор політичних наук і експерт Максим Розумний. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини