Головна Новини Світ Європа В ДТП загинув художник, що малював скандальні карикатури
commentss НОВИНИ Всі новини

В ДТП загинув художник, що малював скандальні карикатури

Шведський професор загинув в аварії

4 жовтня 2021, 10:40
Поділіться публікацією:

У дорожньо-транспортній пригоді загинув карикатурист Швеції Ларс Вілкс, що малював зображення мусульманського пророка з тілом тварини. Про це повідомляє ВВС.

В ДТП загинув художник, що малював скандальні карикатури

Ларс Вілкс загинув в аварії, фото з відкритих джерел

Аварія трапилася неподалік невеликого містечка, що розташоване на півдні країни, Маркаріда. На дорозі зіткнулися автомобіль та вантажівка. Попередньо відомо, що художник перебував в автівці цивільної поліції. У аварії від несумісних з життям травм загинув водій та два пасажири, серед яких був 75-річний Ларс. Водій вантажівки отримав травми, його госпіталізували на автомобілі екстреної медичної допомоги до місцевої лікарні.

Дорожньо-траспортна пригода сталася в неділю, 3 жовтня, ввечері.

Про Ларса Вілкса відомо, що він малював пророка Мухамеда з тілом тварини. Через такі карикатури на художника збунтувалися мусульмани за образу їхньої віри та обіцяли винагороду за вбивство карикатуриста. Сума винагороди була значною.

Наразі шведські слідчі з'ясовують обставини смертельної аварії. За фактом загибелі людей розпочато розслідування.   

Ларс Вілкс — професор та викладач Національної Академії Мистецтв. Раніше на чоловіка нападали та підпалювали його будинок. Скандал виник в 2007 році, коли його карикатуру опублікувала місцева газета Nerikes Allehanda та ще кілька газет. Тоді обурилися представники мусульманських урядів й почалися протести ісламських організацій в Швеції. В 2010 році на професора було вчинено напад під час лекції.

Як повідомляв портал "Коментарі", італійський художник продав невидиму скульптуру за 15 тисяч євро. За словами митця, його витвір поміститься тільки в приватному будинку — у просторі 1,5×1,5 метра.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини