Головна Новини Світ Європа В Європі неочікувано висловили подяку Путіну
commentss НОВИНИ Всі новини

В Європі неочікувано висловили подяку Путіну

Вучич та Путін провели телефонні переговори вперше за два з половиною роки

сьогодні, 06:35
Поділіться публікацією:

Президент Сербії Александар Вучич під час розмови з російськими диктатором Володимиром Путіним подякував останньому за те, що Росія надала достатню кількість газу для його країни. Як інформує портал "Коментарі", про це сербський лідер повідомив у своєму Instagram.

В Європі неочікувано висловили подяку Путіну

Александар Вучич та Володимир Путін. Фото: із відкритих джерел

Александар Вучич поспішив виправдатися за спілкування з Путіним, мовляв, головною темою перемовин була річниця звільнення Белграда.

"Дуже хороша розмова з президентом Російської Федерації Володимиром Володимировичем Путіним", — сказав президент Сербії.

Він також повідомив, що не спілкувався з Володимиром Путіним майже два з половиною роки.

Пізніше Александар Вучіч розповів, що Володимир Путін запросив його взяти участь у святкуванні Дня перемоги над нацизмом наступного року 9 травня.

"Ми розмовляли як люди, які знають один одного давно, як друзі, і це була особиста розмова. Речення, яке Путін повторив двічі: те, що добре для Сербії, добре і для Росії, що добре для сербів, добре для росіян", – розповів президент Сербії.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Александар Вучич заявив, що його країна щодо України та Росії проводить свою власну політику та не сидить на двох стільцях. Вучич підписав документ у якому засуджується російська агресія, однак деякі пункти декларації щодо війни в Україні сербський президент змінив.

9 жовтня у хорватському Дубровнику пройшов третій саміт "Україна-Південно-Східна Європа". За його підсумками президент Сербії Александар Вучич підписав декларацію з 18 пунктів, у яких війна в Україні вважається "злочином проти українського народу, порушенням міжнародного права" та становить загрозу для миру у Європі та світу загалом.

Також видання "Коментарі" повідомляло — президент Сербії дав пораду Шольцу щодо війни в Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини