Головна Новини Світ Європа В Іспанії придумали, що робити з використаними масками і рукавичками
commentss НОВИНИ Всі новини

В Іспанії придумали, що робити з використаними масками і рукавичками

Використані маски та рукавички являють собою нову екологічну загрозу

11 січня 2021, 12:43 comments1021
Поділіться публікацією:

Нової екологічною проблемою у світі стає утилізація використаних медичних захисних масок і рукавичок, які під час пандемії мають великий попит. Проблема полягає в тому, що одноразові маски виготовляються не з тканини, а з поліпропілену, який є пластиком. Термін розкладання подібного матеріалу досить великий. Те ж стосується і рукавичок, які містять у своєму складі матеріали, що важко розкладаються  — термін їх розкладання може досягати століть. Екологічні організації світу вже перейнялися новою проблемою. До її вирішення незвичайним способом підійшли в іспанському регіоні Галісія. Там з використаних засобів захисту запропонували виготовляти паливо.

В Іспанії придумали, що робити з використаними масками і рукавичками

Використані маски / фото kiev.informator.ua

Маски, рукавички та одноразові захисні костюми медичних працівників нагрівають до температури 850 градусів за Цельсієм, на відміну від звичайної температури в 400 градусів, яка використовується для перероблення пластику в паливо. Це пов'язано з потенційною небезпекою зараження від матеріалів.

Відзначається, що менш ніж за місяць в Галісії активісти змогли зібрати понад 70 тонн медичних відходів, пов'язаних з COVID-19.

Отримане паливо піде на опалення приміщень. Його також мають намір використовувати у важкій промисловості — на підприємствах з виготовлення цементу.

Нагадаємо, що в Києві для збору та утилізації використаних масок працюють 14 пунктів. Утилізацією відходів займається компанія "Центр екобезпеки та гігієни". Як повідомляла раніше КМДА, вони мають ліцензію і необхідне обладнання. Спалювання відходів відбувається при температурі 1200 ° C.

Як повідомляв портал "Коментарі", більшість людей звикли кілька днів поспіль носити одну і ту ж захисну маску. Однак, з'ясувалося, що так робити не варто. Фахівці з Массачусетського університету Лоуелла і Каліфорнійського баптистського університету пояснили, що носіння одноразової маски кілька разів поспіль може спричинити негативні наслідки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини