Головна Новини Світ Європа В Іспанії запустили програму реабілітації корупціонерів: як лікуватимуть хабарників
commentss НОВИНИ Всі новини

В Іспанії запустили програму реабілітації корупціонерів: як лікуватимуть хабарників

Влада Іспанії вирішила створити реабілітаційну програму, яка б допомогла корупціонерам адаптуватися до нових чесних умов життя

19 травня 2021, 08:24
Поділіться публікацією:

Корупція — поширене явище не тільки в Україні. Так, в Іспанії людей, які були спіймані на хабарництві, лікуватимуть. Про це повідомляє видання The New York Times.

В Іспанії запустили програму реабілітації корупціонерів: як лікуватимуть хабарників

В Іспанії будуть реабілітувати корупціонерів - подробиці ініціативи. Фото: espanarusa.com

Країна створила спеціальну реабілітаційну програму, яку застосовуватиме на чиновниках, засуджених за корупцію і "нездатних перестати красти".

Дана програма має головну мету — "повернути" ексчиновників назад в суспільство.

Всі реабілітаційні процедури проводитимуться в тюрмах, де перебувають засуджені за корупційні злочини. Поки це курс експериментальний. Триває він довгенько — 11 місяців. За цей період в колишніх корупціонерів буде 32 сеанси групової терапії під наглядом психіатрів.

Під час сеансів учасники будуть ділитися "особистими здібностями" і "цінностями", а також переживаннями та думками, що спонукали їх брати хабар.

Реабілітаційна програма — не примусова. Ув'язнені можуть проходити її за власним бажанням.

Адміністрація тюрем позитивно оцінює участь у реабілітаційній програмі, проте громадянам не пропонують скорочення терміну за проходження експерименту.

До програми вже долучився зять короля Іспанії, гандболіст і дворазовий призер Олімпійських ігор Іньякі Урдангарін, засуджений за привласнення кількох мільйонів євро з громадських фондів.

Нагадаємо, що в Україні судитимуть працівника підпільної в'язниці "Ізоляція". Його підозрюють у терористичній діяльності та жорстокому поводженні з цивільним населенням. Правоохоронці стверджують, що підозрюваний за допомогою фізичного насилля катував незаконно ув'язнених цивільних осіб, намагаючись вибити з них зізнання у злочинах, яких вони не скоювали. За даними прокуратури, наразі встановлено 9 жертв ката з "Ізоляції". Детальніше про це читайте в нашому матеріалі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.nytimes.com/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини