Головна Новини Світ Європа В іспанському зоопарку коронавірус виявили у левів
commentss НОВИНИ Всі новини

В іспанському зоопарку коронавірус виявили у левів

Це не перший випадок зараження коронавірусів тварин

8 грудня 2020, 22:27
Поділіться публікацією:

У зоопарку Барселони коронавірус був виявлений у вихованців закладу. На цей раз вірус виявлений у чотирьох левів.

В іспанському зоопарку коронавірус виявили у левів

Тварини були піддані діагностиці, після того, як співробітники звернули увагу на явне погіршення здоров'я котячих. Тест на коронавірус виявився позитивним. За словами представників зоопарку, адміністрація влаштувала ціле розслідування з метою виявлення джерела зараження тварин. Для цього їм навіть довелося зв'язатися з їх колегами з Америки, де також був підтверджений випадок коронавірусної інфекції у котячих.

Також нам стало відомо, що вчені звертають увагу, що заразитися коронавірусом від котячих людині практично немає можливості, оскільки ці тварини не є обов'язковим елементом ланцюга інфікування.

Раніше "Коментарі" писали про те, що як проходить вакцинація проти коронавірусу у світі. Наприклад, сьогодні у Великій Британії почалася кампанія щодо вакцинації проти Covid-19. Першою щеплення отримала 90-річна британка Маргарет Кінан. За тиждень їй виповниться 91 рік. Першим щепленим чоловіком став 81-річний чоловік Вільям Шекспір. Всього Британія закупила 40 млн доз.
Крім того, порталу стало відомо, що вірусологи нарахували 12 тис. мутацій коронавірусу. Його зміни обумовлюються необхідністю розмноження, взаємодією з іншими вірусами та захисними силами господаря, у чий організм він впроваджується. Вчені звертають увагу, що першою мутації вірус піддався на початку весни цього року. Тоді епідемію в Європі викликав штам з мутацією в гені S. Він відповідає за механізм проникнення вірусу в організм господаря. Згодом вірус-мутант поширився по всьому світу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини