Головна Новини Світ Європа В МЗС Молдови пояснили, чому Росія "заздрить" Кишиневу
commentss НОВИНИ Всі новини

В МЗС Молдови пояснили, чому Росія "заздрить" Кишиневу

В МЗС Молдови пояснили, чому Росія активно критикує Кишинів лавинної пропаганди, хибних новин та різними нападками.

15 серпня 2024, 10:30
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Міністр закордонних справ Молдови Міхай Попшой заявив, що Росія веде агресивну політику проти Кишинева, адже заздрить успіхам "маленької країни". За його словами, Росії неприємно усвідомлювати позитивний прогрес Молдови та її рух до ЄС.

В МЗС Молдови пояснили, чому Росія "заздрить" Кишиневу

Очільник МЗС Молдови Міхай Попшой. Фото з відкритих джерел

Очільник МЗС Молдови Міхай Попшой в інтерв’ю Moldpres відреагував на постійну критику з боку Росію.

"Йдеться про велике, велике розчарування і значну дозу заздрощів, і лідери російської дипломатії, якщо їх можна так назвати, дуже давно втратили будь-який зв'язок із дипломатією. Заздрість полягає в тому, що Республіка Молдова – маленька країна зі скромними ресурсами – досягає успіху, це прогресуюча країна", — вважає Попшой.

За словами молдовського міністра, Росії неприємно усвідомлювати, що "маленька держава, як Республіка Молдова" рухається європейським шляхом. Попшой вважає, що у Москві з цього приводу відчувають "велике розчарування".

"Республіка Молдова досягає успіху завдяки своїм амбіціям, прагненню бути частиною великої європейської сім'ї, завдяки консолідації суспільства і здатності протистояти цій лавині пропаганди, хибних новин, всіляких інсинуацій, різких нападок з боку Кремля та інших інститутів Російської Федерації на Республіку Молдова", — сказав Попшой та додав, що "войовнича мова про російських дипломатів залишає нас байдужими".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Молдові відповіли на звинувачення Росії щодо розміщення на своїй території українських винищувачів F-16. 

Також "Коментарі" писали, що Росія помстилась Молдові за свого дипломата.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини