У Польщі оголосили перший рівень тривоги: яка причина

Польські спецслужби у режимі готовності через перший рівень тривоги

У сусідній Польщі уряду видав розпорядження про оголошення першого рівня тривоги ALFA-CRP з 19 до 23 січня. До таких дій уряд вдався з огляду на можливу загрозу тероризму та кібератак. Про це пише "Польське радіо".

Повідомляється, що рівень тривоги CRP оголошено для спецслужб та апарату державного управління. Це означає, що спецслужби мають посилити захист систем інформаційно-комунікаційних технологій органів держуправління та підприємств критичної інфраструктури.

Пресслужба канцелярії прем’єр-міністра Матеуша Моравєцького зазначила, що розпорядження про оголошення рівня ALFA-CRP має превентивний характер і ухвалене у зв'язку з кібератаками в Україні 14 січня. Тому органи, що займаються кібербезпекою мають посилено контролювати роботу урядових вебресурсів, які можуть стати мішенню для хакерів.

Загалом існує чотири рівні тривоги залежно від ступеня серйозності загрози: ALFA, BRAVO, CHARLIE, DELTA. Рішення про оголошення якогось рівня загрози приймає лише прем’єр-міністр. Рівень ALFA-CPR запроваджували під час Цифрового саміту ООН у Катовицях у грудні 2021 року.

Як повідомляв портал "Коментарі", у США говорять про можливу атаку України російськими військами з півночі. Про це заявив чиновник Держдепартаменту Штатів. На думку американської влади, не можна закривати очі на позицію Лукашенка та спільні російсько-білоруські військові навчання у лютому.

Також ми писали, що плануються ще кілька зустрічей НАТО-Росія у січні. Про це заявив Ентоні Блінкен, який 19 січня перебуває з візитом у Києві. Тому американські дипломати не втрачають сподівання домовитися з Кремлем шляхом перемовин. Під час цих консультації будуть обговорювати питання розміщення ядерної зброї.