Головна Новини Світ США Плануються ще кілька зустрічей НАТО-Росія: що обговорюватимуть
commentss НОВИНИ Всі новини

Плануються ще кілька зустрічей НАТО-Росія: що обговорюватимуть

США анонсувало продовження переговорів НАТО-Росія

19 січня 2022, 08:11
Поділіться публікацією:

Генсек НАТО Єнс Столтенберґ заявив, що відбудуться ще кілька зустрічей з делегацією від Кремля. Серед питань, які обговорюватимуть під час них — розташування ядерної зброї та військові навчання. Про це повідомляє Голос Америки.

Плануються ще кілька зустрічей НАТО-Росія: що обговорюватимуть

США ініціюють продовження переговорів, фото з відкритих джерел

За його словами, напруга в Європі залишається, а разом з нею і загроза виникнення конфлікту між країнами. Тому було прийнято рішення про відновлення консультацій з російською стороною після зустрічей 10 та 12 січня. Про це Столтенберґ наголосив на прес-конференції з німецьким канцлером Олафом Шольцем, що відбулася 18 січня.

Найближчим часом сторони домовляться про нові зустрічі представників Ради НАТО-Росія. Під час них поспілкуються про зменшення ризиків зовнішніх загроз, прозору військову діяльність країн, недопустимість та боротьбу з кібернападами, ядерну зброю та військові навчання Росії і Білорусі й військ НАТО на територіях країн Східної Європи та інші зовнішньополітичні питання.

Генсек вкотре підтвердив позицію НАТО щодо недопустимості диктування Росією кому вступати до Альянсу й наголосив, що союзники посилять захист країн Європи від зовнішніх загроз. 

Представник НАТО та канцлер Німеччини вчергове закликали Кремль до дипломатичних переговорів та деескалації конфлікту.

Як повідомляв портал "Коментарі", експерти розповіли, чому у ЗМІ знову з'явилися повідомлення про дипломатичну евакуацію і до чого готуватися українцям. 

Також ми писали, що ще може означати раніше не анонсований візит Блінкена до Києва. Експерти висловили свою думку про часті приїзди американських чиновників до України та візит держсекретаря США.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини