Головна Новини Світ США В США говорять про можливу атаку України російськими військами з півночі: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

В США говорять про можливу атаку України російськими військами з півночі: що відомо

В держдепартаменті США заявили про можливу атаку з боку Білорусі

19 січня 2022, 13:37
Поділіться публікацією:

В промові представник Держдепартаменту США повідомив, що Сполучені штати вбачають загрозу наступу  Росії на Україну з півночі, передає прес-служба відомства.

В США говорять про можливу атаку України російськими військами з півночі: що відомо

У США вважають, що можливі військові провокації з півночі, фото з відкритих джерел

За його словами, політичний лідер Білорусі Олександр Лукашенко погоджується на переміщення російських військ територією своєї країни. До того ж в лютому мають розпочатися в Білорусі спільні військові навчання двох країн-союзників.

"Викликають занепокоєння повідомлення про переміщення російських військ у бік Білорусі, які нібито відбуваються під егідою регулярних спільних військових навчань та те, що Росія може мати намір розмістити війська в Білорусі під виглядом спільних військових навчань, щоб потенційно атакувати Україну з півночі. Я вважаю, що співучасть Білорусі в такій атаці була б абсолютно неприйнятною для білорусів і для багатьох всередині режиму, а також для нас, наших союзників і партнерів. І ми приватно повідомили про наші занепокоєння білоруській владі", — йдеться в промові.

Крім того, в держдепартаменті вважають, що на конституційний референдум в Білорусі винесуть питання, які можна інтерпретувати як фактичний дозвіл розмістити російські гарнізонні формування на білоруській території.

Тому, як повідомляв портал "Коментарі", такі зміни, якщо вони будуть ухвалені, не можуть залишитися без уваги Заходу та країн-членів НАТО.

"Але наразі Білорусь займає стару позицію — дотримується нейтралітету й зобов'язалася не брати участь в військових діях проти сусідніх країн. Однак ми бачимо готовність відійти від цієї позиції з боку Лукашенка", — сказав чиновник та додав, що "коли такий лідер, як Лукашенко, починає говорити про ядерну зброю, ми всі повинні звернути увагу".

Також ми писали, що в США готують санкції щодо проросійських сепаратистів в Україні



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини