Головна Новини Світ Європа В Польщі розслідують побиття українки посеред вулиці: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

В Польщі розслідують побиття українки посеред вулиці: що відомо

Польська прокуратура почала розслідування інциденту щодо побиття українки

11 липня 2022, 09:20
Поділіться публікацією:

Напад на українку Ганну, що проживає в Польщі більше шести років, здійснила жінка. Про це пише Polsat News з посиланням на Центр моніторингу расистської та ксенофобської поведінки.

В Польщі розслідують побиття українки посеред вулиці: що відомо

Фото ілюстративне / Фейсбук

Українка йшла до дитсадка в Бемово, щоб забрати доньку, в неї задзвонив телефон й вона відповіла на дзвінок, коли жінка на вулиці накинулася на неї та била по голові, ображати словесно, вибила з рук Ганни її телефон. Коли він знову почав дзвонити, а українка хотіла підняти його, агресивна нападниця знову атакувала громадянку, дала їй ляпаса та вдарила ззаду по голові, зірвала з шиї потерпілої ланцюжок з хрестиком. Ганна почала кликати на допомогу та просити перехожих подзвонити в поліцію.

Перехожі відгукнулися, один з чоловіків, що бачив інцидент на балконі, крикнув, що спуститься та допоможе. Нападницю намагалися затримати, але вона відбивалася та все таки втекла з місця події. Коли приїхала поліція, нападниця вже зникла. Українка дала свідчення поліціянтам, там прийняли її заяву щодо крадіжки ланцюжка.

В Центрі моніторингу расистської та ксенофобської поведінки наголосили, що після їх втручання прокуратура почала розслідування за фактом нападу за національною ознакою. Тепер нападниці за ксенофобський напад загрожує додаткове покарання — до 5 років позбавлення волі.

Як писав портал, українка розповіла, як приймають за кордоном в Польщі, Італії, Британії. Молода дівчина з Києва виїхала на проживання за кордон, наразі проживає в Британії та розповідає, як там підтримують біженців. Також вона поділилася, скільки коштує проживання та харчування в Італії та Польщі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини