Головна Новини Світ Європа В Швейцарії зробили заяву про переговори України та Росії: що пропонують
commentss НОВИНИ Всі новини

В Швейцарії зробили заяву про переговори України та Росії: що пропонують

Ігнаціо Кассіс вважає, що Росія має бути якимось чином залучена до переговорів з Україною

14 січня 2024, 20:45
Поділіться публікацією:

Керівник Міністерства закордонних справ Швейцарії  Ігнаціо Кассіс   наголосив, що для  зупинки війни Російська Федерація   повинна  якось  бути залученою до перемовин  з Україною. Про це пише видання Watson.

В Швейцарії зробили заяву про переговори України та Росії: що пропонують

Ігнаціо Кассіс (фото з відкритих джерел)

"Необхідно зробити крок, щоб так чи інакше залучити Росію. Без Росії не буде миру, а український мирний план – це "фундамент" для припинення конфлікту з Москвою", — сказав Кассіс.

За його словами,  представники міжнародного  співтовариства  мають рухатись вперед, навіть  коли  діалог між  Україною  і  РФ ще не може відбутись, бо поки йому  заважає військова ситуація.

"Ми повинні бути готові до того часу, коли умови дозволять провести мирні переговори", — підсумував  очільник МЗС Швейцарії.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про переговори у Давосі та обговорення української Формули мируПрезидент України Володимир Зеленський виступить 16 січня зі зверненням у Давосі (Швейцарія), де з 15 по 19 січня відбудеться Всесвітній економічний форум. Відомо також, що в Давосі сьогодні відбудеться чергова зустріч з української формули миру, а також загалом відбудуться переговори щодо економічного посилення України. 

Політичний експерт Світлана Кушнір наголошує, що Україна прагне миру не лише на своїй землі, а й – на європейському континенті. І ті, хто вирішуватиме в Давосі економічні (і не лише) питання, повинні це розуміти.

З огляду на те, що Росія не налаштована на відновлення миру, а спробу переговорів у Стамбулі в березні 2022-го зруйнували військові злочини РФ у Бучі та Ірпені, враховуючи продовження збройного терору агресора проти України, Кремль своїми руками руйнує можливості для встановлення діалогу.
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини