Головна Новини Світ Європа В Угорщині будуть спільні патрулі з китайською поліцією: яка мета
commentss НОВИНИ Всі новини

В Угорщині будуть спільні патрулі з китайською поліцією: яка мета

Для безпеки китайських туристів уряд Угорщини уклав договір з КНР по спільні китайсько-угорські патрулі.

7 березня 2024, 11:55
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Уряд Угорщини підтвердив, що МВС країни має угоду з китайською поліцією. Її основа мета полягає у спільному патрулюванні представників обох країн в Угорщині для додаткової безпеки туристів. Однак існують підозри інших цілей КНР.

В Угорщині будуть спільні патрулі з китайською поліцією: яка мета

В Угорщині будуть діяти китайсько-угорські патрулі. Фото з відкритих джерел

В Угорщині тривалий час неофіційно повідомлялось про співпрацю поліцій обох країн. Однак тепер видання Telex отримало офіційне підтвердження цього.

"Правоохоронці обох країн зможуть спільно здійснювати патрулювання, що дозволить забезпечити більш ефективну комунікацію між громадянами і владою обох країн, покращити внутрішню безпеку та громадський порядок", — повідомили в угорському уряді.

Угорські урядовці вказують, що така ініціатива буде корисна під час туристичного сезону, коли в країну приїжджає багато китайських туристів. Також уряд країни пояснює, що Угорщина вже має подібні договори з іншими країнами. Наприклад, існують спільні патрулі з Хорватією на морських курортах та з Австрією щодо озера Балатон.

Наразі невідома чисельність патрулів і кількість китайських правоохоронців, яка буде залучена до цього. Це буде встановлено згодом виконавчими органами країн.

Попри заяви угорського уряду, що ініціатива дозволить створити додаткову безпеку для туристів у піковий сезон, німецьке видання Welt вказує на інші можливі дії КНР. За їх словами, Китай намагається таким чином отримати можливість додаткового контролю за своїми громадянами в інших країнах. Подібна угода вже існує між КНР та Сербією.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Китай назвав "червону лінію", яку не може перетнути США.

Також "Коментарі" писали про прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана, який назвав єдиний шанс на мир для України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини