В Угорщині пояснили, чому блокують допомогу для України: поводиться все більш вороже

Керівник МЗС Угорщини Петер Сійярто пояснив чому його країна проти фінансової допомоги Україні та блокує рішення про новий пакет санкцій.

Очільник Міністерства закордонних справ Угорщини Петер Сійярто вважає, що Україна вживає ворожі і загрозливі дії щодо його країни. Саме цим угорський політик виправдовує блокування фінансової допомоги ЄС для України. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Index.hu.

Під час відвідин Відня очільник МЗС Угорщини Петер Сійярто розповів, чому його країна не підтримує наступний пакет санкцій проти Росії і блокує нову фінансову допомогу від ЄС на 500 млн євро для України. Головна причина на думку угорського посадовця – це вороже ставлення України.

"Поки від нас чекають нових економічних збитків, Україна поводиться все більш вороже щодо Угорщини", - заявив Петер Сійярто.

Сійярто пояснив, що під ворожим кроком він має на увазі те, що з нового навчального року на Закарпатті перестануть працювати угорські школи. Окрім того, угорський політик згадав і про включення OTP банку до списку прихильників війни.

"Поки українці не заберуть OTP зі списку міжнародних прихильників війни, Угорщина не зможе брати участь у рішеннях, пов'язаних з Європейською мирною програмою та санкціями", - сказав очільник Міністерства закордонних справ Угорщини Петер Сійярто.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Шольц закликає ЄС відмовитись від узгодженого всіма країнами рішення під час голосувань і пропонує їх ухвалювати кваліфікованою більшістю. Таким чином Угорщина не зможе блокувати рішень Євросоюзу.

Також "Коментарі" писали про те, що Угорщина стягнула війська до кордону України перед вторгненням Росії: які мотиви.