Головна Новини Світ Європа Угорщина стягнула війська до кордону України перед вторгненням Росії: які мотиви
commentss НОВИНИ Всі новини

Угорщина стягнула війська до кордону України перед вторгненням Росії: які мотиви

Перед початком нападу Росії Угорщина стягнула свої відправила свої війська до західного кордону України

16 травня 2023, 17:15 comments5867
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

У лютому 2022 року Угорщина почала збирати свої війська поблизу українського кордону. Мету таких дій пояснив угорський експерт з безпеки Андраш Рац. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання "Європейська правда".

Угорщина стягнула війська до кордону України перед вторгненням Росії: які мотиви

Лідер Угорщини Віктор Орбан та президент РФ Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

Андраш Рац працює у німецькому аналітичному центрі DGA, однак минулого року він був залучений угорським урядом в структурі Центр стратегічних та безпекових досліджень, який займається безпековими питаннями Угорщини. Тепер Андраш Рац відкрито виступає проти уряду Орбана та вільно може розповісти інформацію про те, що відбувалось в урядових колах Угорщини.

За його словами Угорщина, як і інші країни не очікували повномасштабного вторгнення Путіна в Україну, однак вирішила створити "план Б".

"Будапешт вирішив підготуватися до "плану Б", тобто до малоймовірного, на його думку, сценарію нападу Росії. Цей "план Б" передбачав, що почнеться потужна гуманітарна криза та піде масштабний потік біженців з України", — повідомляє Андраш Рац.

Одним пунктів плану було стягнення військових до кордону України. Такі дії пояснювались трьома пунктами: захист та опіка над біженцями; можливі удари Росії по мостах уздовж кордону; українські військові, які могли тікати від війни зі зброєю в руках.

Андраш Рац наголосив, що стягування військ до кордону не мали намірів для можливого нападу на Україну.

"Тоді ані на мить не йшлося про можливий напад на Україну. Ми взагалі не спрямовували до кордону наступальну техніку. Там не було жодного танка, не було артилерії, не було боєприпасів та логістики постачання, що обов’язкові для будь-якого нападу", — розповів експерт з безпеки.

Андраш Рац також додав, що Угорщина допомагає Україні, однак є речі, про які суспільство не знає, а інформація, яка з'являється у публічному просторі потрапляє туди проти волі угорського уряду.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Орбан порівняв процеси в ЄС з планами Гітлера завоювати Європу: отримав різку відповідь.

Також "Коментарі" писали про прем'єр-міністра Угорщини, який розповів, хто принесе в Україну мир.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Олег

16 травня 2023, 16:27

А хто там були? Війскові ансамблі? Чи може план Б був в захисті угорців на території України якби путін взяв Київ за 3 дні я обіцв усім своїм поплічникая які тепер від еього дистанцюються.


Новини