Головна Новини Світ ЄС Угорщина не зможе блокувати рішення: Шольц закликає реформувати ЄС
commentss НОВИНИ Всі новини

Угорщина не зможе блокувати рішення: Шольц закликає реформувати ЄС

Лідер Німеччини закликає ЄС відмовитись від узгодженого всіма країнами рішення під час голосувань, а пропонує їх ухвалювати кваліфікованою більшістю.

9 травня 2023, 16:50 comments1725
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Канцлер Німеччини Олаф Шольц вважає, що настав час для змін у Європейському Союзі і закликав до реформ. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання пресреліз Європарламенту.

Угорщина не зможе блокувати рішення: Шольц закликає реформувати ЄС

Канцлер Німеччини Олаф Шольц. Фото з відкритих джерел

Європейський Союз рідко коли був настільки об’єднаним, як після нападу Росії на Україну. Однак окремі країни, які є членами ЄС відмовляються голосувати за важливі для Європи рішення, або використовують голосування для тиску на інші країни, чи просто затягують рішення.

Під час виступу в Європарламенті німецький політик Олаф Шольц закликав до реформ у голосуванні в Європейському Союзі. На його думку, у майбутньому більше рішень у ЄС повинні прийматися не одноголосно, а кваліфікованою більшістю.

"Треба ухвалювати більше рішень Ради кваліфікованою більшістю щодо міжнародної та податкової політики... Хочу сказати скептикам, що не одностайність або стовідсоткове схвалення всіх рішень створюють найбільш можливу демократичну легітимність. Навпаки, саме пошук і боротьба за союзи більшості характеризують нас як демократів", — сказав Олаф Шольц.

Для отримання кваліфікованої більшості пропозиція має бути схвалена принаймні 55% держав, які також представляють принаймні 65% населення ЄС.

Прикладом негативності одностайного рішення є Угорщина, яка постійно блокувала, або затягувала рішення щодо допомоги ЄС для України.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Шольц відреагував на демонстрацію військової сили на параді у Москві

Також "Коментарі" писали про те, що в Угорщині ростуть настрої за вихід з ЄС.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини