Головна Новини Світ Європа В Угорщині розкритикували військову допомогу НАТО Україні, бо хочуть переговорів
commentss НОВИНИ Всі новини

В Угорщині розкритикували військову допомогу НАТО Україні, бо хочуть переговорів

Глава МЗС Угорщини Петер Сіярто розкритикував НАТО за те, що він хоче протягом п’яти років назбирати для України 100 млрд доларів. За його словами, Угорщина в цьому не буде приймати участь, бо виступає за мир

2 травня 2024, 21:02
Поділіться публікацією:

За інформацією міністра закордонних справ Угорщини Петера Сіярто, НАТО планує виділити для України 100 млрд доларів. Саме тому, на його думку, перспектива встановлення миру в Європі стає все більш "віддаленою".

В Угорщині розкритикували військову допомогу НАТО Україні, бо хочуть переговорів

Петер Сіярто

Угорського міністра обурило те, що тепер НАТО хоче не просто більш тісно координувати постачання зброї в Україну та вести більш активну підготовку українських військових, а й "влити у війну ще 100 млрд доларів".

За його словами, члени Альянсу уже в першому читанні розглянули таку пропозицію генсека Альянсу Єнса Столтенберга. Він повідомив, що ці 100 млрд доларів повинні зібрати протягом п’яти років. А це, на думку Сіярто означає, що в НАТО допускають, що війна в Україні буде продовжувати ще як мінімум протягом цих п’яти років.

"Ми знаємо, що кожен день війни несе із собою ризик подальшого поширення бойових дій у часі та географії"
, — заявив угорський міністр.

Окрім того, Сіярто підкреслив, що позиція Угорщини щодо війни в Україні продовжує залишатися незмінною. За його словами, мова йде про те, що воєнний конфлікт в Україні можна завершити виключно дипломатичним шляхом з допомогою переговорів.

"У цій війні немає переможців і не може бути переможців, у цій війні є тільки переможені",
— заявив угорський міністр закордонних справ.

Також очільник МЗС заявив, що Угорщина не хоче приймати участь в операції НАТО з постачання зброї та навчання військових. Саме тому, на його думку, його країна не повинна приймати участь у зборі 100 млрд доларів, які будуть направлені на фіксування війни.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що раніше словацький прем’єр Роберт Фіцо відзначив, що заяви президента Франції про введення військ в Україну, буцімто, є кроком у напрямку третьої світової війни.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини