Головна Новини Світ Європа В уряді Литви пояснили, як пов'язані російська вакцина "Спутник V" і війна на Донбасі
commentss НОВИНИ Всі новини

В уряді Литви пояснили, як пов'язані російська вакцина "Спутник V" і війна на Донбасі

Литва буде купувати вакцину у країн, чиї цінності їй ближчі

11 лютого 2021, 10:10
Поділіться публікацією:

У Міністерстві закордонних справ Литви повідомили, що, швидше за все, відмовляться від придбання російської вакцини від коронавірусу "Спутник V". Підтримуючи раніше схожі висловлювання прем'єр-міністра країни Інгріди Шимоніте, подібну заяву зробив глава МЗС Габріелюс Ландсбергіс, повідомляє видання delfi.lt.

В уряді Литви пояснили, як пов'язані російська вакцина "Спутник V" і війна на Донбасі

Вакцину "Спутник V" у Литві не збираються використовувати. Фото із відкритих джерел

Для відмови від "Спутника V" в литовському уряді достатньо причин. По-перше, російський продукт все ще не пройшов більшості необхідних досліджень, по-друге, вакцина не зареєстрована в Європейському агентстві лікарських засобів. Також на питання покупки вакцини в Російській Федерації впливають і геополітичні погляди представників литовської влади.

акцину держава купує на гроші платників податків у країн, цінності яких близькі нам, — пояснив міністр Ландсбергіс. — Адже ми напевне не захочемо купувати вакцину у тих, хто потім на ці гроші буде купувати амуніцію, для, наприклад, використання на території Сходу України".

На думку представників уряду Литви, для вакцинації громадян цілком буде досить закуплених на Заході препаратів проти коронавірусу. Мовляв, і ефективність у них більша, і поставок обіцяють достатньо.

У російських ЗМІ вже з'явилася затята критика подібних висловлювань. Так, в деяких медіа припускають, що з подібним "політичним" ставленням до питання вакцинації Литва просто може залишитися "на узбіччі" порятунку від коронавірусу, на відміну від інших країн.

До слова, нагадаємо, що в Україні указом Кабміну заборонили реєстрацію і використання російської вакцини від коронавірусу "Спутник V".

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, наскільки ймовірним є те, що вакцинація від COVID-19 в Україні розпочнеться вчасно.

Також на порталі можна дізнатися, кого із чиновників МОЗ НАБУ звинувачує в махінаціях із закупівлею вакцин на користь конкретних компаній.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини