Головна Новини Світ Європа Вибори у Грузії: Саакашвілі звернувся до опозиційних сил
commentss НОВИНИ Всі новини

Вибори у Грузії: Саакашвілі звернувся до опозиційних сил

Саакашвілі дав кілька порад опозиційним силам

27 жовтня 2024, 22:50
Поділіться публікацією:

Колишній президент Грузії та засновник партії "Єдиний національний рух" Міхеїл Саакашвілі, який з осені 2021 року перебуває під арештом, звернувся до проєвропейської опозиції після оголошення попередніх результатів парламентських виборів. Його звернення було опубліковано на сторінці у Facebook в неділю, 27 жовтня.

Вибори у Грузії: Саакашвілі звернувся до опозиційних сил

Міхеїл Саакашвілі (фото з відкритих джерел)

Саакашвілі дав декілька порад опозиційним силам, як діяти у випадку оголошення перемоги партії "Грузинська мрія". Зокрема, він підтримав рішення опозиційних політиків про відмову від участі в новообраному парламенті, заявивши: "Звісно, в парламент нікому не слід заходити!"

Він закликав до рішучих дій та великих протестів, зазначивши.

"Зараз не час посипати голову попелом й перейматися тим, як нас надурили. Зараз час для великих протестів. Ми повинні показати світові, що ми боремося за свободу і що ми люди, які не терпітимуть несправедливості. Ми не маємо гаяти часу!", – наголосив експрезидент, чия партія першою не визнала результати голосування та закликає до перевірки документів та електроніки з виборчих дільниць.

Саакашвілі та його партія "Єдиний національний рух" першими не визнали результати виборів і закликали провести перевірку виборчої документації та електронних систем.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що міжнародні спостерігачі заявили про значні порушенняПарламентські вибори в Грузії відбулися з численними порушеннями, що серйозно підірвало демократичну цілісність виборчого процесу. Організація зазначила, що вибори проходили "в умовах поляризації та обмежень, що підривало інклюзивність, прозорість і чесність процесу, поставивши під загрозу його демократичний характер".

 
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини