Головна Новини Світ Європа Названо країну, в якій реєструють російські компанії для обходу санкцій
commentss НОВИНИ Всі новини

Названо країну, в якій реєструють російські компанії для обходу санкцій

Росіяни намагаються уникнути санкцій, тому реєструють компанії в інших країнах та купують там громадянство.

17 березня 2023, 11:45
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

З початку повномасштабного вторгнення, російські олігархи для уникнення санкцій намагаються зареєструвати свої компанії в іншій країні. У Боснії і Герцеговині за останній рік було зареєстровано понад 30 компаній пов’язаних з росіянами. Окрім того, там вони намагаються купити боснійське громадянство. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на N1.

Названо країну, в якій реєструють російські компанії для обходу санкцій

Росіяни намагаються обійти санкції. Фото з відкритих джерел

Після початку повномасштабної війни у лютому 2022 року, російські олігархи намагаються знайти способи, щоб уникнути санкцій. Одним з варіантів обходу отримання громадянства в іншій країні та реєстрація там своєї компанії.

Більшість з цих компаній зареєстровані за трьома адресами та за допомогою приватної компанії.

"Бізнес Кемаля Муратовича процвітає після російського вторгнення в Україну. Ця приватна особа роками пропонує іноземцям заснувати компанії в Боснії та Герцеговині та за певну ціну отримати громадянство Боснії і Герцоговини. За адресою своєї компанії-посередника в Сараєво він зареєстрував за останній рік щонайменше 15 компаній, що належать росіянам", — повідомляє N1.

Близький до Путіна російський олігарх Ігор Часник є одним з кількох десятків громадян РФ, які скористались послугами Муратовича. На телебачені в РФ Часника зображали як куратора найбільших газових компаній Росії. Через його посаду в компанії "Ямал СПГ" Україна пропонує іншим країнам ввести санкції проти Часника з поясненням, що доходи від газу допомагають Росії фінансувати війну.

"Якщо ця реєстрація пов'язана з діяльністю "Ямалу" і "Новатеку", то вона, безумовно, пов'язана зі спробою обійти санкції або з якимись політичними і міжнародними відносинами", — вважає російський активіст Михайло Маглов, який виїхав з РФ до Литви.

Зараз у Боснії та Герцеговині 70 компаній, що належать громадянам Росії. За останні 12 місяців було засновано або куплено близько 30 компаній. Частина з російських компаній не може відкрити банківські рахунки, адже банки БіГ побоюються міжнародних санкцій. Проте, деякі подолали цю проблему, купивши вже наявні фірми з відкритими рахунками стверджують N1.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Ізраїль пояснив, чому не може постачати зброю Україні.

Також "Коментарі" писали, що ця країна може збільшити виробництво боєприпасів для України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини