Головна Новини Світ Європа Відвідувачі пляжу в Ірландії стали свідками рідкісного природного світлового шоу
commentss НОВИНИ Всі новини

Відвідувачі пляжу в Ірландії стали свідками рідкісного природного світлового шоу

Хвилі на пляжі Фаунтінстаун освітлили мільйони дрібних вогників

20 серпня 2020, 03:38 comments1018
Поділіться публікацією:

Справжнє світлове шоу влаштував планктон на пляжі Фаунтінстаун в Ірландії. Досить рідкісне природне явище вдалося побачити і сфотографувати фотографу-любителю Джолін Кронін, пише ВВС.

Відвідувачі пляжу в Ірландії стали свідками рідкісного природного світлового шоу

Світлячки на пляжі в Ірландії. Фото: JOLEEN CRONIN

Джолін живе недалеко від міста Корк. Пляж Фаунтінстаун розташований поруч з її селом. Вночі напередодні вона вирішила вирушити туди разом з друзями, дізнавшись з соцмереж про рідкісне природне явище. Товариші не пошкодували про свою вилазку ні на секунду.

"Така неймовірна насиченість кольору. Кожна хвиля ніби розбивається на тисячі сяючих бризок", — поділилася враженнями фотограф.

Вода біля узбережжя почала світитися завдяки планктону, який має біолюмінесцентні властивості. При чому, загорятися морські світлячки починають в той момент, коли стикаються з хвилями, один з одним або будь-яким іншим предметом.

"Ти занурюєш ноги в воду, а хвилі ніби вибухають під тобою. Ми вирішили покататися трохи на падлбордах. Кожен раз, коли хвиля билася об дошку, це було немов дискотека. Це і правда варте того, щоб вибратися проти ночі зі свого будинку", — розповідає дівчина.

Відвідувачі пляжу в Ірландії стали свідками рідкісного природного світлового шоу - фото 2
Відвідувачі пляжу в Ірландії стали свідками рідкісного природного світлового шоу - фото 3
Відвідувачі пляжу в Ірландії стали свідками рідкісного природного світлового шоу - фото 4

До слова, саме в цьому регіоні біолюмінесцентні хвилі спостерігають найчастіше. Як повідомляють в організації Ocean Research and Conservation Ireland, світлові шоу тут влаштовують одноклітинні водорості. Їх ще називають ночесвітками або ж морськими свічками.

Раніше "Коментарі" розповідали про те, що в Британії десятирічний хлопчик вижив у відкритому морі завдяки документальному фільму.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини