Головна Новини Світ Європа Виставка «Сто вертепів» була розгорнута у Ватикані
commentss НОВИНИ Всі новини

Виставка «Сто вертепів» була розгорнута у Ватикані

Раніше виставка вертепів 100 Presepi проходила в будівлі Ватикану, але в цьому році пандемія продиктувала свої умови

16 грудня 2020, 11:57
Поділіться публікацією:

Міжнародна виставка різдвяних вертепів 100 Presepi 2020 на Римі в цьому році проходить під колонадою на площі Святого Петра з 13 грудня по 10 січня 2021 року. Популярний захід, який мав проходити в будівлі Ватикану на сусідній вулиці Via della Conciliazione, в цьому році переміститься на вулицю через карантин, пов'язаного з Covid-19.

Виставка «Сто вертепів» була розгорнута у Ватикані

ФОТО: Nemo.Guide

Зайнявши постійне місце в різдвяному календарі Риму, 100 Presepi проходять щороку разом з іншими виставками вертепів по всій Італії і десятках інших країн. Крім сучасних реплік традиційних неаполітанських і сицилійських кріб XVIII століття, і римських ясел XIX століття, існують сучасні версії, виконані з дерева, пап'є-маше і теракоти, а також нетрадиційні матеріали, такі як пісок, рис і метал.

За словами організаторів, переїзд на площу святого Петра, зроблений "з метою дотримання діючих в цей час правил охорони здоров'я", що призведе до "неминучого скорочення числа експонатів".

100 Presepi був заснований в Римі в 1976 році й традиційно проходив на площі Пьяцца дель Пополо крім останніх трьох років. Цього року його організовує Папська рада Ватикану з просування нової євангелізації. Детальну інформацію про відвідування можна знайти на сайті 100 Presepi.

Як повідомляло видання "Коментарі", Ватикан готується до віртуального святкування РіздваВсі майбутні заходи за участі Папи Франциска пройдуть без віруючих і транслюватимуться онлайн з Ватикану. Посольства при Святому Престолі повідомили про зміну формату проведення літургії, вони пройдуть в закритій формі, без присутності дипломатичного співтовариства.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини