Головна Новини Світ Європа Війна в Україні принесла Норвегії мільярди доларів: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Війна в Україні принесла Норвегії мільярди доларів: подробиці

Торік Норвегія заробила 130 мільярдів євро – у 5 разів більше, ніж заробляла до військового вторгнення РФ в Україну

19 січня 2023, 10:28 comments5646
Поділіться публікацією:

Норвегія завжди виділялася на тлі інших європейських країн, їй ніколи не потрібно було будувати сотні заводів або залучати з бідних держав "дешеву робочу силу", адже ця країна сама по собі є однією з найбагатших у світі завдяки своїм запасам нафти та природного газу. Війна в Україні взагалі вивела цю державу на абсолютно новий рівень, підвищивши положення Норвегії в Європі, адже через санкції, введені проти Росії, одним з основних постачальників газу в світі стала саме Норвегія, передає видання Wyborcza.

Війна в Україні принесла Норвегії мільярди доларів: подробиці

фото тематичне, з відкритих джерел

Багато експертів акцентують увагу на тому, що Європа лише зараз по-справжньому почала цінувати Норвегію, адже раніше ані її євроатлантичний дух, ані невичерпні ресурси нікого так сильно не цікавили, як зараз.

На даний момент поповнення норвезького бюджету прямо пропорційне бажанню ЄС, особливо Німеччини, звільнитися від енергетичної залежності Росії. Вже зараз Норвегія піднялася на лідируючі позицію у списку провідних постачальників газу до країн Європи, затьмаривши таким чином Росію.

За даними міністерства фінансів Норвегії, у грудні минулого року бюджет країни мав поповнитися на 113 мільярдів євро, проте газу було куплено набагато більше, і очікувана сума прибутку зросла до 130 мільярдів євро — це в п'ять разів більше, ніж держава заробляла до військового вторгнення РФ в Україну.

Нагадаємо , раніше наше видання повідомляло, що над Балтійським морем у Польщі нещодавно зафіксували дуже рідкісне природне явище. Відомий фотограф поділився унікальними знімками із користувачами соціальних мереж.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини