Головна Новини Світ Європа ВООЗ заявила про ризик нової хвилі COVID-19 в Європі - в організації назвали терміни і причини нової епідемії
commentss НОВИНИ Всі новини

ВООЗ заявила про ризик нової хвилі COVID-19 в Європі - в організації назвали терміни і причини нової епідемії

COVID-19 продовжує активно "крокувати" європейським регіоном

16 грудня 2020, 19:51
Поділіться публікацією:

Всесвітня організація охорони здоров'я застерегла жителів Європи про можливість нової, третьої хвилі коронавірусу.

ВООЗ заявила про ризик нової хвилі COVID-19 в Європі - в організації назвали терміни і причини нової епідемії

За словами представників ВООЗ, всупереч поліпшенню епідеміологічної обстановки в цілому, COVID-19 продовжує активно "крокувати" по європейському регіону.

Також відомо, що за прогнозами Організації, очікувати черговий підйом зростання захворюваності в Європі можна вже на початку майбутнього року через святкування Різдва і Нового року.

"Є високий ризик подальшої активізації COVID-19 в перші тижні та місяці 2021 року і нам буде необхідно працювати разом, якщо ми хочемо успішно запобігти цьому", — йдеться в заяві спеціального посланника Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) по COVID-19 Девіда Набарро .

Крім того, експерти Європейського офісу Всесвітньої організації охорони здоров'я порадили європейцям проводити зустрічі поза приміщеннями, при цьому носити маски та дотримуватися фізичну дистанцію.

Також в ВООЗ закликали також обережно поставитися до відвідування лижних курортів, які "стали осередком в поширенні епідемії в Європі".

Раніше "Коментарі" писали про те, що лікар-інфекціоніст Лариса Мороз розповіла про те, як зрозуміти, перехворіли ви Covid-19. За її словами вже достеменно відомо, що якщо людина перехворіла на коронавірусну інфекцію, то у нього виробилися антитіла до вірусу. Таким чином імунітет допомагає організму захиститися від повторного зараження.

Крім того, порталу стало відомо, що генетики Единбурзького університету виявили набір генів, які відповідають за тяжкий або легкий перебіг коронавірусної інфекції. Також їм вдалося підібрати та ліки, які можуть подолати вірус в кожному окремому випадку.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини