Головна Новини Світ Європа Все населення Швейцарії безкоштовно протестують на Covid-19
commentss НОВИНИ Всі новини

Все населення Швейцарії безкоштовно протестують на Covid-19

Така широка схема тестування коштуватиме Швейцарії більше 1 мільярда доларів

5 березня 2021, 18:27
Поділіться публікацією:

У Швейцарії планують виділити 1,08 мільярда доларів США на безкоштовне тестування на коронавірус всього населення в рамках заходів по виходу країни з карантинних обмежень. Про це повідомляє Reuters.

Все населення Швейцарії безкоштовно протестують на Covid-19

У Швейцарії безкоштовно протестують на Covid все населення - фото з відкритих джерел

Згідно з пропозиціями уряду, кожній людині буде надаватися п'ять комплектів для самотестування на місяць, як тільки з'являться надійні тести. Передбачається, що всі тести в аптеках і центрах тестування будуть безкоштовними.

"Для того, щоб перервати ланцюг зараження, необхідно мати можливість швидко встановити, хто з вірусом. Тому тестування є центральним компонентом боротьби з пандемією", — йдеться в повідомленні швейцарської влади.

Остаточне рішення щодо пропозиції повинно бути опубліковано 12 березня, а план повинен вступити в силу з 15 березня.

У швейцарському уряді запевнили, що зразки слини збиратимуть для поліпшення профілактики та раннього виявлення спалахів інфекції. Працівники компаній, де будуть проводити часті тестування, можуть бути звільнені від карантинних вимог.

За підрахунками уряду, така широка схема тестування коштуватиме в цьому році понад 1 мільярд франків.

Зазначимо, що за весь час пандемії в Швейцарії і сусідньому Ліхтенштейні померли від коронавірусу -19 9331 осіб, 562 290 випадків підтверджено.

Нагадаємо, що міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що другий рік пандемії Covid-19 в Україні може виявитися ще більш важким, а максимальне зростання захворюваності на коронавірус очікується до кінця квітня. Також Степанов додав, що мутації вірусу значно посилять тиск на системи охорони здоров'я.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини